Saturday, June 08, 2013

Ubuntu ni untuk hekes..

Penggunaan Ubuntu adalah lebih kepada perjuangan dan Ubuntu juga satu Operating System based on Linux yang amat mudah. Penggunanya ramai dan support juga mudah untuk didapati. Jika anda bermasalah, selain daripada menggunakan blog ini untuk mencari entri untuk bantuan, rakan-rakan follower di dalam blog ini adalah lagi tere daripada penulis sendiri*.
Tetapi adalah menjadi satu trending dikalangan anak-anak muda, menggunakan Ubuntu untuk belajar hek (sebenarnya asal perkataan adalah Hack; atau hacking - jangan paksa saya translate kerna bunyinya menyebabkan maksud tak sampai). Saya tak nafikan, ada yang berjaya menjadi hacker daripada hasil belajar Ubuntu kerana mendengar Ubuntu adalah hacker; dan hacker guna Ubuntu, tapi pada pandangan saya, ramai hacker tidak menggunakan Ubuntu; atau Ubuntu bukan untuk hacker; ye la.. terbalikkan.. hahaha..
Tapi, anda dah mahir Ubuntu? dah boleh sikit-sikit guna command line? Let's become hacker.. 1st step; jom hek umah sebelah yang sombong tu; dia punya wireless AP (please don't try this at home)
  1. Pergi ke laman Backtrack -> http://www.backtrack-linux.org/
  2. Download la ye.. saya tak terangkan cara anda download, sebab anda nak jadi hekes dan anda saya dah anggap kenal apa itu CD dan bagaimana nak burn CD. Kalau tak tau, balik dan guna Windows lagi 5 tahun.. hahaha.. just kidding.
  3. Tak tahu juga nak install semua bagai? kata nak jadi hekes.. hahaha.. ni dia punya how-to : http://www.backtrack-linux.org/tutorials/
  4. Ok, anda dah berjaya install? gagal? ulang langkah 1 sampai boleh ;). Sekarang kita kembali ke tugas kita tadi. Nak hek wireless AP jiran sebelah yang sombong tu. Huhuhu.
  5. Ok
  6. Eh, ni link dia : http://lifehacker.com/5305094/how-to-crack-a-wi+fi-networks-wep-password-with-backtrack
  7. pergh, abg kassim dah jadi hekes! 
So, jangan la jadi hekes. Memang senang. How-to banyak gile kat tenet. Jadilah pengguna Ubuntu yang sejati. Apa dia pengguna Ubuntu yang sejati, join Ubuntu Local Community, lepak-lepak ngan dorang. Amik berkat dan belajar dan jangan cube heck website .gov. Janganlah cuba guna Backtrack nak hek website .gov.my. Tak baik. Kebanyakan hekes dan jadi crackers sebab makan cikides. Ni sangat nakal. 

Tips Pengguna baru Ubuntu
  1. Baca
  2. Baca lagi
  3. Baca dan baca?
  4. Baca
  5. Ulang 1 - 4
  6. Bantu orang lain
Maka completelah cycle promosi Ubuntu. Jangan lupa share dengan kawan-kawan apa itu Ubuntu. Masa Ubuntu baru release, kita boleh mintak CD free, sekarang tak boleh dah. Bukan sebab Canonical kedekut, tapi dah ramai dan sekarang tiba masa kita plak mempromosi Ubuntu. Selamat menjadi hekes!

p.s : Ubuntu dicipta untuk kebaikan, diri andalah siapa diri anda....Guna Kali Linux pulak....

21 comments:

  1. Hahaha... Siap pesan guna Kali Linux.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wr.wb, Saya dari Ibu Sri Wahyuni di subang seorang pembatu rumah tangga di Arab Saudi ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KASURI atas bantuanya kini impian saya selama ini sudah jadi yata dan berkat bantuan MBAH KASURI yang telah memberikan angka gaib hasil ritual kepada saya yaitu 4D dan alhamdulillah angka yang diberikan mbah bener-bener tembus. sekali lagi makasih MBAH buat angka ritualnya sehingga saya bisa menang. Berkat angka gaib hasil meditasi ritual MBAH KASURI saya sudah bisa bangkit dari keterpurukan juga udah buka usaha yang dijalankan suamiku di kampung dan kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya, bagi anda yang ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KASURI di nomer ini: 0853 4646 0388 atau silahkan kunjungi dan klik PREDIKSI TOGEL HARI INI ramalan MBAH KASURI memang memiliki ramalan GAIB” yang insy allah dijamin tembus 100%.

      Delete
  2. hahaha terbaik la....promote sakan

    ReplyDelete
  3. Majulah OSS untuk negara, agama dan bangsa \:D/

    ReplyDelete
  4. Kadang2 best jugak masuk line orang. Free pulak tuh tak payah nak bayar bulan2 hehehe....

    ReplyDelete
  5. Aku guna Ubuntu ni pasal dia free je... hehehe.... beli minimum specs PC kat low yat lebih kurang rm 800, download ubuntu, sume ape kejadah lancut sume boleh buat. Takyah bayar untuk windows.

    ReplyDelete
  6. Linux for human being! Not for hekes!!

    ReplyDelete
  7. menarik dan sangat tertarik. Well done author..keep it up

    ReplyDelete
  8. apa lama sangat tak update ni?

    ReplyDelete
  9. Bole tolong mcm mane nk connect ubuntu dgn public wifi? ubuntu saya xde masalah untuk connect dgn private wifi, tp bila dgn public wifi boleh connect.. help me newbie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepatutnya tak ada masalah nak sambung dengan private atau public wifi..

      Ia bukan masalah Linux tu, tapi masalah dengan wifi yang awak cuba nak guna tadi..

      Delete
  10. dekat setahun dah tak berupdate blog ni...
    teringat lagi masa admin tgk gila linux suatu masa dahulu. huhu

    ReplyDelete
  11. Salam sy mencari tutor linux boleh hubungi sy x

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk immediate level Linux Ubuntu, mungkin saya boleh guide sikit. Boleh sms saya 0148 040 892. Asrul.

      Delete
  12. Salam...err...napa orng guna ubuntu untuk hack ye? Napa x guna windows je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai winpe version, download dkt torrent. sekian

      Delete
  13. Your blog is very useful for me,Thanks for your sharing.

    หนังตลก

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...