Monday, September 08, 2008

Tempah tshirt ubuntu anda sekarang!

Entri ini berkaitan dengan artikel terdahulu [rujuk].



Tempahan untuk baju ubuntu [imej diatas @ klik sini untuk versi high res.] secara rasminya dibuka hari ini. Saya dengan bantuan seorang rakan telah menempah 100helai pertama tshirt ubuntu dengan membuat anggapan taburan saiz baju adalah S-5, M-40,L-40, dan XL-15. Semua tshirt adalah berwarna putih tanpa kolar dan berlengan pendek. Saya masih mempertimbangkan tentang harga tetapi saya jamin ia tidak akan melebihi RM25 sehelai [tidak termasuk kos penghantaran.]

Cara membuat tempahan.

Siapkan maklumat berikut;
  • Nama (nama penuh anda):
  • Alamat (untuk tujuan penghantaran) :
  • No Telefon (yang paling digunakan) :
  • Email (yang anda check setiap hari) :
  • Saiz baju (samada S, M, L, atau XL) :
  • Kuantiti (sila nyatakan saiz dan kuantiti jika lebih dari sehelai) :
dan hantarkan ke email : tshirt.malc {at} gmail.com --->rujuk sidebar.

Saya akan kumpul dan uruskan soal tempahan yang dibuat dan kemudian saya akan maklumkan kepada pembeli tentang;
  • status tempahan (samada stock masih ada atau sebaliknya)
  • cara pembayaran
  • status penghantaran
kepada pembeli secara berperingkat-peringkat melalui email. Ini adalah untuk menyenangkan tugas saya dan menambahkan effisiensi ketahap optima. Buat tempahan anda sekarang!

UPDATE : Kepada yang ingin mengetahui apa yang tertulis pada design hadapan tshirt, sila lihat imej dibawah.

54 comments:

  1. ok zul..nak order 1 jer.dah send email. :)

    ReplyDelete
  2. @arejae : ok thanks...yg tmpah awal2 ni nk bagi harga spesel sket..haha

    ReplyDelete
  3. zul check your mail... aku dah send...

    ReplyDelete
  4. Alahai mengapa buat warna putih jer, rugi la...sebab aku minat warna hitam,kalau tak mmg aku dh sambar...

    ReplyDelete
  5. hahaha..msa yg d tunggu2 dh tiba...ada jg baju raya aq ek.. eh zul pnghantaran guna pos laju ke??

    ReplyDelete
  6. hrp2 stok ade g untuk sy ya...sangat2 berharap dapat baju ni.. demi ubuntu..heehe,,

    ReplyDelete
  7. putih ok per... putih itu bersih and suci hahaha..... kalau 50 pun aku sanggup bayar kalau design cam ni lawa...nak beli original nyer merchandise mahal sangat...

    ReplyDelete
  8. jipang_menjerit@UbuntuSeekersSeptember 8, 2008 at 4:31 PM

    pass kat kuantan nie sikit..
    aku nnt borongkan..
    ade org nak membeli nie..
    terutamanya en.zamri..
    hehe..

    p/s:tk moh try variant colour ke??

    ReplyDelete
  9. @anonymous : skrg ni global warming bro..kaler itam menyerap haba..hehe..

    @green : penghantaran pos laju la kot...klu ada opsyen bez lg aku pilih yg best lah..wahaha..

    @kuda-trojan : 80%cutton...err..20% lagi ape ntah..aluminium kot.. (gurau jer..20% lg aku lupe)

    @hackers : haha...xkn la smahal 2 ko pun sanggup.. tp yg original mmg mahal..

    ReplyDelete
  10. Akhirnya siap juga baju raya aku...hahahah.

    Zul, aku mau jugak. Aku hantar email sekarang juga.

    ReplyDelete
  11. yeeepppiiii!!!! syah pun nak satu... nak satu... nak satu... huhuhu... plz check ur emel...

    ReplyDelete
  12. salam abg zul... macam mana kalau kite jumpa kat mydin or some place untuk syah amik baju tu? or mungkin semua pembaca darik terengganu jugak boleh pergi same2 amik kat mydin jee... senang... xyah la ade wang tambahan untuk kos penghantaran... xper la, syah belanja la abg minum di bulan puasa ni...

    ReplyDelete
  13. bro... xl tu camna saiz die... sbab takot2 kalo bli xl kecik lak.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. tetibe rasa malas nak hantar email, hehe, satu bro?

    ReplyDelete
  15. aku dah tempah... aku nak saiz mesti s tau... nanti gedabak aku pakai...

    ReplyDelete
  16. @jipang : err..nnti ko uruskan pasal tempahan kt sana.amacam? pastu roger aku..

    @syah : haha..ok2..alah umah ko bkn jauh sgt. rempit jap sampai..haha..

    @are rich k : err..yg 2 xpasti.. nnti aku cnfirmkan balik...tp mengikut tempahan, saiz mengikut standard saiz yg biasa...rasanya ko bleh agak.

    @xordy : errr...hahaha... nnti smbang bro..hihi.

    @dark lord : okes...thanks yerp.

    ReplyDelete
  17. Walau pun baru dalam dunia linux, dgn ini aku membeli sehelai saja... demi menyokong linux di Malaysia... di Penang...tambah pulak boleh mempromosikan ubuntu kat geng2 Windows hahaha... Diharapkan lepas ni boleh memvariasikan lagi t-shirt tersebut... Bila boleh dapat nie Zul???

    ReplyDelete
  18. hmm... bkn ape bro.. risau gak.. ltak saiz xl.. tapi pakai giler fit... huahauhauhauhau...

    ReplyDelete
  19. betul2 tu....aku tempat size xl...risau juga kalau pakai nanti fit lak..hahaha...

    tapi kalau melayubuntu ckp size standard ok la kot...

    ReplyDelete
  20. @azmizal : thanks bro...smangat camnila yg kite nak..hehe

    @are rich k : aku harap xfit sgt...dan aku rasa xkot...

    @harith : yups.hope so.

    ReplyDelete
  21. aku berminat dan order pn...nice design

    ReplyDelete
  22. huhuhuuu...mmg aku sanggup bayar pun...support local item its good lol..

    ReplyDelete
  23. @azwan : ok..bagus..

    @hackers : ic2...tinggi tul smangat ko..hehehe

    ReplyDelete
  24. xde kolar ke, ksi kolar kuning. leh ak bwak g kje..

    ReplyDelete
  25. gua pon nak satu... da email dah...tp kalo ade versi kolar lagi best.. boleh bawak p kuliah... tp ni pon da ckup gempak da ni.. hohoho

    ReplyDelete
  26. @anonymous : utk versi design ni xde yg berkolar..maybe lps ni tgk camne...hehe

    @topo : yups...ramai jgk yg cadang yg ada kolar..akan difikirkan...

    ReplyDelete
  27. @anonymous: jahit sendiri...nak buat cekak musang pun boleh...hhahaha...gurau je ;)

    ReplyDelete
  28. Zul kalau aku nak bayar guna paypal boleh? 10USD ok tak?

    ReplyDelete
  29. salam.. zul.. asl x wat warna hitam?? cool siot hitam...
    fido :)

    ReplyDelete
  30. aku da send da mail kat ko.. check zul.. pasne kalo de warna itam... n berkolar please... aku nak sangat2.... huhuhuu...:)

    ReplyDelete
  31. care2....
    blh wat bju rye...
    aku dh send e-mail...

    ReplyDelete
  32. zul.. tetiba plak aku excited plak ngan branding neh.. aku rasa pas neh kalo ko wat laptop backpack pun care gak.. cam stylo je ble de lambang ubuntu tu.. baru secara x langsung leh promo UBUNTU kat Mesia neh.. UBUNTU terbaik!!!!!!!

    ReplyDelete
  33. @pengodam : ic2...boleh kot.. haah..10USD cukup kot..hehe

    @fido dido : ok thanks.. aiyaa..kaler itam ke? kaler lain xmo ke? hehehe...

    @neteora11 : insyaallah bleh wat...2 pun klu aku smpat urus & antar sbelum raya...byk tmpahan nih..huhu

    @fido dido : ahaha..tgk la masa depan mcm mana.. insyaallah kalau aku ada idea design lg..hehe

    ReplyDelete
  34. kale itam la cool zul..sbb lambang ubuntu tu da kuning+oren kan?? baru menyerlah skit KeUBUNTUan tu..hehehehe

    ReplyDelete
  35. muahahaha...dah sold out ke?? biar betull...

    ReplyDelete
  36. da abis ke? aku baru bace post ni :(

    ReplyDelete
  37. lawa nyer..rugi la aku xdpt..harga pon berpatutan gak..

    ReplyDelete
  38. zul,dah settle je smua penghantaran bg tempahan t-shirt tue ko bukak la iklan tempahan utk bln berikutnye..kalo wat dua bln skali pun ok pe...hehehe,aku nie pun dah terlepas peluang..harap2 bln2 akan dtg ade la iklan t-shirt baru Ubuntu 8.10 plak...

    by the way,kalo ade kawan2 yg nak wat t-shirt fedora ker,advertise je kat page ko nieh..hehe

    ReplyDelete
  39. salam ...
    fuhhh cantik tul design Ubuntu Malaysia ni ...
    aku rasa nk satu jgk ....
    nk tny, xde ke baju yg colar ??

    ReplyDelete
  40. Ade orang tanye ade lagi tak tak t-shirt/.

    ReplyDelete
  41. Ade Jual lagi X ek??? Nak beli lah...

    ReplyDelete
  42. ada lg ke????nk b li satu lehh....

    ReplyDelete
  43. aahh ad lag k?ak bru trbace post nih...bru smalam pat portal nie...harap2 ad stok ag..

    ReplyDelete
  44. Bro ada lagi ke tshirt ni??? mau jugak satu... rasa2 ramai lagi kaki ubuntu nk tshirt ni... bleh la reprint...

    ReplyDelete
  45. bro..ada lagi x baju ni???nak jugak

    ReplyDelete
  46. Berapa tuch harganya????

    ReplyDelete
  47. ada lagi ke stock baju ni?

    ReplyDelete
  48. assalamualaikum.....tshirt ni ada jual lagi x???

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...