Tuesday, September 09, 2008

Tshirt ubuntu : Update Harga!

Saya telah cuba mendapatkan harga print tshirt yang paling murah untuk para pembeli (rujuk sini) dan hasilnya saya berpuas hati dengan harga yang saya letak untuk tshirt tersebut. RM23! Untuk pengetahuan pembaca dan pembeli, tshirt yang saya tempah tersebut menggunakan 5 warna dan menggunakan kualiti kain yang agak bagus 80%cutton (tebal dan tidak mudah kecut).

Berbalik kepada isu kos. Insyaallah saya akan menggunakan perkhidmatan poslaju dan anda boleh memeriksa rate harga poslaju disini. Contohnya, jika sehelai tshirt + pembungkus mempunyai berat 0.5kg, maka kos untuk poslaju = RM4.50 bagi semenanjung malaysia.

Seperti yang saya maklumkan dalam email pembeli, tshirt akan siap dalam tempoh 2minggu dari sekarang dan saya akan maklumkan tentang cara pembayaran melalui email. Tunggu dan enjoy!

31 comments:

  1. bro xde kaler laen ke? puteh leceh la.. adeis rugi la xdpt sebat satu..

    ReplyDelete
  2. hehe...so klu kt sabah, rm30 la..ngam ngn bajet sy..
    selamat menyambut hari raya aidilfitri maaf zahir&batin

    ReplyDelete
  3. @od3n : warna lain stakat ni xde lg bro...sory..huhu

    @green : yups..aku rasa ni cukup murah..

    ReplyDelete
  4. isk..takkan la xleh ejas kot dia nyer t-shirt nyer kaler..xkan la tempat printing xde stok t-shirt kaler itam...hehe..aku beli 2 ni beb..takkan dedua nk kaler putih kot?

    ReplyDelete
  5. suma skali dlm rm25.. okla 2... ngah tnggu cara pmbayarn nie.. :D

    ReplyDelete
  6. pos wang tunai blh ke...hehe...

    ReplyDelete
  7. @|1f34|-|1r3 : aku bkn pe..utk yg 1st time ni nak snang urus sket..insyaallah ada edisi strusnya..tggu je..

    @are rich k : ok ek? bagus la....mmg aku usaha murahkan harga tu..

    @green : err..ada jaminan keselamatan ke cara pos cam 2?

    ReplyDelete
  8. kalau nak tshirt warna hitam byk yg kena adjust.. especially nyer font color tu...xper2.. putih kan smart... baru ar melambangkan ubuntu sikit...hahaha... kalau la dapat print nickname kat lengan lagi best..

    ReplyDelete
  9. print nickname = extra money... ok gak 2...

    ReplyDelete
  10. ok la tu...bila nak kena bayar? hehe

    ReplyDelete
  11. kaler putih cepat kotor eh eheh.

    klu ada kaler lain lagi menarik ni cthnya kaler itam dan biru. huhu

    ReplyDelete
  12. Hmm pasal baju tuh,mmg gempak aq mmg sokong,Pasal harga not bad.Aq kat sabah nih pun bajet dlm RM30 .Pasal warna tuh.Adehh warna putih yg mmg akan cepat kotor arr....aq sokong ngat ko cari kaler len....Letak nickname ....fuyyyoo mmg lagi gempak....pa lg bro

    ReplyDelete
  13. kaler putih tu mlmbangkn ubuntu ni suci dr virus2 durjana,n kta sbgai pbgguna ubuntu yg bakal mncorakkannya..hehehe...setiap satu yg brlaku msti brmula dr kosong..cm tu jg ngn baju ubuntu ni,mula2 putih dulu pastu baru la kaler2 lain pla muncul.... -(merah, biru, putih n kuning)-buat cm kaler bendera malaysia..UBUNTU MALAYSIA..

    selamat gak Zul,tp TIPIS la...blh d ktakn x selamat lngsung la..huhuhu....

    ReplyDelete
  14. Kalau sabah rm30 kira okla, awal2 punya version warna putih.. lepas ni beli hitam pulak, biru malam(wooo), merah darah, hijau gelap.. aku nk tnya ni. saiz baju american standard ke atau malaysian standard?

    ReplyDelete
  15. hak3...plnggan suma dr msia, msti la saiz msia pnya standard tu,, sy pn mmg se7 ngn harga ni skng, rm30 ni mmg bbaloi la..

    ReplyDelete
  16. okla 2 bro... xdak maslah pda harga 2... cuma kalo tgk komen2 diorng nie... kaler putih.. 2 ajer..

    ReplyDelete
  17. ramai tul nk aku pelbagaikan warna...camni lah, katakanlah versi pertama aku nih hanya utk warna putih, nnti aku bukak termpahan kedua dlm bentuk pungutan suara utk tgk ramai x nak kaler itam...pastu baru aku tmpah...amacam??

    ReplyDelete
  18. hohoh aku suka kaler putih... nampak cerah sikit diriku ini... hahahha

    ReplyDelete
  19. nak pos, guna posekspress. senang, guna sampul jek nak hantar, tak yah susah2 nak balut baju, huhu

    ReplyDelete
  20. @xordy : uih... bleh ke guna pos ekspress? bkn yg 2 utk antar dokumen je ke?

    ReplyDelete
  21. boleh saje, mostly tshit yg aku beli kat lowyat.net hantar tshirt thru pos ekspress, as long muat la

    ReplyDelete
  22. zul bila nak bagi no account ni...senang sikit nak transfer duit... lambat2 nanti lupa hahaha...

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. aah betul la. no akauan..tgh ada duit ni..hehehe

    ReplyDelete
  25. kalau sehelai bleh kot gna pos ekspress. Tapi aku order dua helai prefer gna pos laju murah hehe. Terengganu - kelantan . Mintak-setel sebelum raya. Nk tayang kat orang kampung nieh keke

    ReplyDelete
  26. still available ker??or da sold out??

    ReplyDelete
  27. still ada lg x? lmbat dpt info..hehe

    ReplyDelete
  28. salam. klu aku nak tempah baju utk 20 helai brapa boleh dapat. aku nak tambah lagi satu logo dan perkataan berapa harga. tq

    ReplyDelete
  29. US = UBUNTU
    MY = UBUNTUT
    heaheahehae

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...