Sunday, September 21, 2008

Download Panduan dan Template Scribus E-Maj!



Selari dengan beberapa post yang ditulis oleh saya sebelum ini berkenaan E-Maj, hari ini saya kongsikan panduan penggunaan sribus dan template scribus yang bakal digunakan untuk E-Maj edisi seterusnya. Beberapa sebab mengapa saya 'release'kan kesemua ini kepada umum;
  • Jika anda kreatif, edit template tersebut kepada sesuatu yang lebih menarik dan share dengan saya sebagai dokumen open source
  • Jika anda merasakan diri anda layak, hantarkan email kepada saya untuk menjadi sebahagian dari team emaj
  • Jika anda tiada pengetahuan tentang cara menggunakan Scribus, panduan ini dapat memberikan anda pengetahuan ringkas
  • Jika anda orang kategori 4, download dan fahamkan bagaimana E-Maj bakal diterbitkan untuk edisi seterusnya
  • Jika anda boring dalam kategori 5, download dan baca apa yang patut kemudian delete apabila file ini tidak diperlukan lagi
Download : Panduan Emaj
Password : melayubuntu

Jadikan perkongsian ini sesuatu yang membawa kebaikan. NOTE : Saya lakukan kesemua ini dengan percuma. Jika mana-mana bahagian didalamnya tidak menepati citrasa anda, sila respon supaya ia dapat diperbaiki dimasa akan datang.

6 comments:

  1. bagus gila ader template ni..ramai gak yg leh jadi editor hehehe...susah btl utk orang yg dah keje...susah nak ader commitment utk benda2 cam ni..

    ReplyDelete
  2. nampaknya banyak info yang kita boleh dapat dekat emaj kedua ni.ramai penulis.saya doakan perkembangan ilmu perisian terbuka ni akan terus berkembang :)

    ReplyDelete
  3. betul kata hacker tu..susah bg org yg berkerja utk bg komitmen...apa pun aku sentiasa sokong ubuntu :)

    ReplyDelete
  4. salam bro., aku adalah mangsa company policy violation : no download2., so ada tak link lain (selain drpd http://www.savefile.com/files/1798794 - This site is categorised as:
    downloads) yg membolehkan aku download E-Maj ni.,
    - aku ni pomen lori je., tapi minat benda2 camni, tapi sumber terhad la pulak., nk pakai broadband tak padan lak rasenya., sekian

    ReplyDelete
  5. nape tidak boleh download??
    ader link lain tak

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...