Tuesday, September 23, 2008

Tshirt ubuntu : Siap dan bersedia untuk di Pos!



Hari ini,23hb9 2008, saya menerima satu bungkusan besar berisi 120helai tshirt ubuntu. Saya mungkin akan disibukkan dengan aktiviti mengepos dalam sehari dua ini. Oleh kerana saya menerimanya 2 hari lewat dari yang dirancang, saya membuat keputusan untuk menggunakan pos ekspress untuk tujuan pengeposan. Kaedah ini akan menjimatkan masa disamping memudahkan kerja saya menguruskan hampir 70 tempahan!





Saya akan cuba sedaya upaya mengepos kesemua baju sebelum hari raya dan saya harap ia akan sampai sebelum aidilfitri.

44 comments:

  1. subhanallah....lawanyerrr...... alhamdulillah, raya ni braya bsama ngn T-shirt ubuntu lak,,.....

    nti klu dh sampai baju tu, jngn lupa cek2 kt celah2 pembungkus baju tu..mna la taw ada tselit duit raya ke, biskut2 ke...hehee...

    ReplyDelete
  2. cmon la bro..insyallah smpai sblm raya

    ReplyDelete
  3. finally...
    xsabo-sabo nak pkai bju raye aku nie..hehehe

    ReplyDelete
  4. pergh!!! banyak tu...
    aku bukan pengguna ubuntu.. huhu

    ReplyDelete
  5. jipang_menjerit@UbuntuSeekersSeptember 23, 2008 at 7:32 PM

    bagaimana ya..
    nak smpai ke johor sebelum ari raye??
    hak3 ;P

    ReplyDelete
  6. nak satu amenda nya dah sold out dah tu ....

    ReplyDelete
  7. aku dah dapat...pergi ambil sendiri dengan zul...tq bro kerana bagi harga memuaskan.....tapi ada benda nak komen tp tak per lerrr :)

    ReplyDelete
  8. Zul, pastikan aku punya sampai sebelum raya.Haha..maklumlah aku tukar alamat hari tu, mana tau ko nak caj aku lebih ke...hahaha

    ReplyDelete
  9. Zul, ni kain tube ke ada tulang tepi?

    ReplyDelete
  10. yeah...baju raya aku nak sampai dah!

    ReplyDelete
  11. Saudara Zul,
    Saya cadangkan tempahan baju ini di buka lagi selepas raya.. hari tu nak order tapi tak sempat.Saya rasa ada lagi rakan2 lain yg nak dptkan baju nie...

    ReplyDelete
  12. hoho bagus2.. aku da la xde baju raya lagi ni..

    ReplyDelete
  13. bagus2..aku pun x de baju raya lagi neh..hehehe. tu bru warna putih.. belom lagi warna hitam+kolar+lambang ubuntu.. simple n cool.. baru ensem..hehehehehe

    amacam zul?? warna itam lak pasne..baru care..hehehe

    ReplyDelete
  14. boleh pakai baju ni lepas seminggu raya...1st week kat Intel lepas raya...hahaha..bagi orang jealous skit..huhu

    ReplyDelete
  15. Lawa...lawa....hehe.....pejabat pos tgh sibuk dok antar kad raya....agak2 bila la nak sampai la.

    ReplyDelete
  16. sure cepat nyer pos express..kad raya guna method lain..dia orang proses malam hahaha.. mesti orang pos office tu wanted muka kau..hahaha.. byk sangat dik barang nak hantar hahaha...

    ReplyDelete
  17. cisss....aku x sempat oder....dah sold out...selamat beraye la pade korang yg sempat beli tuh...isk isk isk

    ReplyDelete
  18. @Hasrul: sabar2 ya...nanti lepas raya ada la ko ... ;)

    ReplyDelete
  19. lawa seyh bj nie..bro zul, openla 2nd round. saya tgk pn trus bminat nk angkat..skali nk oder dh sold out daaa..

    ReplyDelete
  20. aduh x sempat nak order aritu..leh order lg x neh?aku nak jugakkkk

    ReplyDelete
  21. akhirnya...
    siap jgk tshirt yg dtgu2...
    hu3...
    mari beraya dgn baju UBUNTU...
    ubuntu the best...
    ;)

    ReplyDelete
  22. i hope that when i going back to my hometown i already got this parcel hahaha...

    ReplyDelete
  23. salam zul..saya punya baju dah selamat sampai petang tadi. :)
    begheh

    ReplyDelete
  24. bila nak buat t-shirt ni lagi....rugi tul tak dapat nih...terlambattt

    ReplyDelete
  25. yahoo!!! t-shirt 4 helai udah slmt sampai...
    hi3...

    ReplyDelete
  26. lambatnye aku nye nak sampai...
    zul..ko post mana ni zul..
    aku suruh post kat kampung..
    :p

    ReplyDelete
  27. waaa... baju aku x sampai lagi..huhuhuhu.sedey2.. lusa nak raya dah..huhuu

    ReplyDelete
  28. salam. baju masih available utk tempahan?

    ReplyDelete
  29. utk makluman...smua yg dah bayar (dan bagitau aku ttg pembayaran) smuanya aku dah pos.. tggu je baju sampai..huhu..

    ReplyDelete
  30. yahoo....baju aku da sampai da.. esok nak raye.. thanks zul..ada gak baju raya aku..heheheh

    ReplyDelete
  31. wei... aku nak satu... tapi mcm dah terlambat je aku nih... sapa baik hati jual kat aku satu... aku nak jugak... =] kalo ada yg berkenan pm den secepat yg mungkin k... admin@lazaac.com

    ReplyDelete
  32. lawa zul..smart... http://buntai.blogspot.com <-- aku dah pakai.. :)

    ReplyDelete
  33. Thanks zul..aku dah dapat t-shirt tu..harap pasni kuar yang berkolar plk..

    ReplyDelete
  34. ZUL.. BAJU AKU BELUM SAMPAI LAGI... CHECK EMAIL PEMBERITAHUN PEMBAYARAN DARI * NAZACOMP * MANA TAU TERLEPAS PANDANG..

    ReplyDelete
  35. HUHU SEMUA DAH SAMPAI.. MACAMANA BAJU AKU BELUM SAMPAI LAGI..???

    ReplyDelete
  36. HUHU SEMUA DAH SAMPAI.. MACAMANA BAJU AKU BELUM SAMPAI LAGI..???

    ReplyDelete
  37. @NAZA : ko tempah atas nama sape? sbb aku xjumpe nama nazacomp.

    ReplyDelete
  38. @ Aku dah resend balik maklumat pembayaran..alamat dan no tepon..

    aku tempah atas nama naza . dan maklumat pembayaran serta alamat dan no telefon aku send menggunakan email nazacomp@gmail.com


    cuba search mail alamat email aku tu.. aku takut ko terlepas pandang je sebabnya gerenti banyak email yg masuk inbox ko..

    ReplyDelete
  39. abg zul... sy nk order shelai bju ubuntu jgk nanti ada tempahan baru... jika ada, emailkan sya tentang bju ni..
    im_na89@yahoo.com
    HDUP UE 2.3

    ReplyDelete
  40. salam....lawa baju ubuntu tu....ada lg dak?kalau ada nak satu...

    p/s: kalau nak order tshirt lepasni boleh contact saya....musangangaz@yahoo.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...