Sunday, April 08, 2012

Pulanglah ke pangkal jalan...

Petikan Kartun Sindiran dari oatmeal:
Apabila ia mudah dan senang menggunakan jalan yang sah (perisian original), itulah yang akan digunakan kebanyakan orang.
Kenapa masih ada orang memilih menggunakan perisian cetak rompak?

  • Penjual perisian memudahkan pembeli guna perisian cetak rompak?
  • Kerana terdapat permintaan yang tinggi daripada pengguna?
  • Sebab masa belajar sudah menggunakan perisian tersebut? 
Mari kita dengar komen anda?

8 comments:

  1. windows - cd cetak rompak mmg berlambak kt kedai cd
    software windows - senang cari kt internet coz byk blog2 yg bagi software/serial key/patch :)
    - paling penting windows os dah sebati dgn dunia perkomputeran....:P
    -bukak pc/laptop mesti windows ....hihiii

    ReplyDelete
  2. overpriced? selalu update version, dimana update perlu bayar lebih?

    ReplyDelete
  3. Makin Boring je entry..ehehehe

    ReplyDelete
  4. 1.post kat oatmeal tu dah berzaman...
    2.agreed with Anonymous.entry makin boring.sorry to say.xmacam zul dlu.bnyk guide.:)

    ReplyDelete
  5. Mane pergu ZulMac?
    Aku pun dah boring dgn entry sekarang nih...
    dulu banyak tutorial dan panduan bagi pengguna
    baru ubuntu seperti aku.....

    ReplyDelete
  6. Apsal blog ni semakin bosan?

    ReplyDelete
  7. dy xd idea la 2

    ReplyDelete
  8. zaman belajar OK lagi pakai Windows counterfeit.

    Tapi orang dewasa yang cari makan dengan komputer window counterfeit, tu something wrong lah tu. hehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...