Thursday, May 21, 2009

Assalamualaikum...

Salam hormat dari saya, penulis baru di blog ini.

Buat pengetahuan semua, zulmalc sangat sibuk dengan urusan AwalMart, oleh sebab itu, saya inign menyambung hasil kerja beliau yang sangat bagus dan ingin mengekalkan dan menambah semangat opensource ubuntu kepada semua pembaca.

Saya juga ingin membuka kepada semua pembaca, topik apakah yang saudara ingin saya tulis? Sila cadangkan kepada saya, dan InsyaAllah, saya akan sumbangkan apa yang termampu.


p/s: Setelah berbincang panjang dengan zulmalc, kami ingin meneruskan satu gathering pada:

Hari : SABTU
Tarikh: 23 MEI 2009
Tempat : UNCLE CHUA, KUALA TERENGGANU
Masa : 10.00 PAGI
Aktiviti : BERKENALAN, PEMBAHAGIAN JAUNTY JACKALOPE, SEMBANG PASAL UBUNTU (KONGSI ILMU ANDA)

Salam dari saya, Ahmad deaN~~

16 comments:

  1. Terengganu? Jauh untuk ku pegi...

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaa aku tak de kat sana.. cuti :(

    ReplyDelete
  3. tulis je apa-apa topik berkenaan open source terutama tentang ubuntu

    ReplyDelete
  4. uncle chua? kat aner tur? Tanjung? pantai batu buruk?

    ReplyDelete
  5. @madee : sedang diusahakan tentang satu topik, InsyaAllah.

    @Anonymous : uncle chua terletak bersebelahan Secret Recipe, Ladang, Kuala Terengganu.

    ReplyDelete
  6. Dari Meja PingpongMay 22, 2009 at 11:42 AM

    Kalau nak share penulisan nk antar kat maner ek?

    ReplyDelete
  7. @Dari Meja Pingpong : Boleh hantar pada saya atau zulmalc. Kredit akan diberikan. Kalau ia belum ditulis lagi di sini, saya atau zulmalc akan pos. Emelkan saya : ruffey1910@gmail.com

    @Piratz : Sebab zulmalc kita orang Terengganu. Haha..

    ReplyDelete
  8. BRO tulis pasal tutorial aplikasi dalam ubuntu & sumber terbuka

    ReplyDelete
  9. yep ! kembali bernafas.... nape la ak xleh p ni ?? satu kat kl.. stu lagi kat terengganu la.... aduh2...

    t pegi ubuntu cakap terengganu.... aku org utara la... hehehhe....

    gud job Ahmad deaN

    ReplyDelete
  10. memang tak de rezeki betul laa nak join..
    hohoho..

    ReplyDelete
  11. nak jugak join, tapi dah keje kat KL.

    kalau kirim usul boleh ke?

    1. buat tabungan utk sewa domain/parking
    2. ruangan Q/A, sbb aku tulis artikel tak pandai, tapi kalau orang tanya, blh jawab sikit2

    ReplyDelete
  12. @jipang_menjerit@UbuntuSeekers : Boleh saya tahu kenapa?

    @mdhzaki : Usul pertama dan kedua akan dibincangkan dengan abg zul kita, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  13. arrgghhh!!! kenapa la aku baru terbaca melayubuntu nih!!! terlepas!! sekarang dah kul 12.22 tgh hari.. waaaa...

    ReplyDelete
  14. @ahmad dean: kerja2 untuk Ubuntu-MY kat MSC OSCONF

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...