Saturday, April 03, 2010

Lucid Lynx 10.04 Beta



22 comments:

  1. Ubuntu 10.04 membuatkan aku pakai ubuntu most of the time for now...da lupa kejap window 7..huhu.. here are screen shot from mine..
    http://damhamaza.com/ubuntu-10-04-beta-1/

    ReplyDelete
  2. Boh, boleh kempen tak pasal terjemahan Manual Ubuntu ke ms_MY @Ubuntu Manual dalam blog ni. Sekarang dah keluar versi beta, tapi progress untuk ms_MY sangat menikam kalbu..

    ReplyDelete
  3. hmm. dah lama x install linux / try dalam VM. busy dengan kerja..

    ReplyDelete
  4. boleh download free ke kena beli?

    ReplyDelete
  5. hurmm..
    jelesnyer tengok orang pakai lucid.. tapi syah still malas lagi nak install lucid beta ni.. nak tunggu full release dulu.. :D

    ReplyDelete
  6. dkat mane nak dwnload?..mcm best je tngok..

    ReplyDelete
  7. Download kat link ni http://www.ubuntu.com/testing/lucid/beta1

    Ak dah download, dan dah try install..tapi sampai sekerat jalan, brenti. Aku pun taktau nape. Geram sangat, aku download dan instal Ubuntu Netbook Remix (UNR) kat laptop aku..ok sangat, smooth + lawa :)

    ReplyDelete
  8. rasanya kalau pakai beta ok..takde masalah, nanti bila da release boleh update jer

    ReplyDelete
  9. Berapa gig OS ni? Dan camner nak install benda ni kat PC?

    ReplyDelete
  10. Hmm...ISO dia dalam 699Mb...space yg diguna dalam 2~3 gig jer...

    ReplyDelete
  11. boleh ke klau kte install software mac kt linux?

    ReplyDelete
  12. cm best gk, aku dh install ubuntu 9.10. cm na aku nk guna beta 2,kena uninstall ubuntu dulu atau upgrade ja ke gnome?

    ReplyDelete
  13. wow warna dia tak boleh tahan.. feveret ni...

    ReplyDelete
  14. wow..
    ungu...
    lain dari yg lain...
    hehe

    ReplyDelete
  15. Lucid Lynx 10.04 Beta,nei da skali ngan icon kt tasbar ka,kalau pakai tema gnome ja leh dpt x icon kt tasbar cm dlm gmbar 2?,menarik la aku tgok....

    ReplyDelete
  16. da lma tggu Lucid,xsaba nk upgrade dr ubuntu karmic 9.10

    ReplyDelete
  17. skrg ni da release candidate, full ke nih???

    ReplyDelete
  18. ok tau kalau install guna wubi je?

    ReplyDelete
  19. icon kat panel tu beliau guna "Docky"..Kalau install Lucid Lynx ni panel dia cam biasa je....

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...