Wednesday, April 20, 2011

5 Tema Gnome Shell (Gnome 3) Untuk Dicuba

Anda pengguna Gnome 3? Sekiranya ya, anda ada sebab untuk gembira sambil membaca entry ini. Berikut saya senaraikan beberapa tema antara yang terawal untuk Gnome Shell Gnome 3 yang boleh dicuba dan kesemuanya bagi saya sangat cantik serta elegent.

1. Gnome Shell - Atolm


2. Gnome Shell - Dark Glass








Menarik? Sila cuba dan beri respon anda :)

9 comments:

  1. cantik ar gnome 3 nie.. tapi, rasanya nak cuba unity dulu..

    ReplyDelete
  2. ssh nak try gnome 3 bersama unity..ada conflict..

    ReplyDelete
  3. kan unity dah default utk ubuntu 11.04 nie kan..? buleh jugak pilih utk gnome 3 kat user log in tu jugak kan..

    ReplyDelete
  4. aku xpasti pilihan kedua gnome biasa tu gnome 3 atau gnome 2...aku rasa gnome 2 lagi..haha

    ReplyDelete
  5. adoiiii.. kalo gnome 2 ta best la... dah boring.. huhu.. btw, ta ada party ke utk ubuntu release 11.04 kali nie?

    ReplyDelete
  6. Mohd Sufian AhmadMay 19, 2011 at 9:55 PM

     still gnome2 kalu nak install gnome3..rujuk link ni http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-gnome3-on-ubuntu-11-04-nattyubuntu-10-10-maverick.html

    aku dah install and working..:D

    ReplyDelete
  7. Gnome3 menarik tetapi ade sedikit masalah iaitu button shutdown dan restart tidak dipaparkan..Tapi bile buat research dlm internet kene tekan button Alt baru kuar Power Off..huhu..kalo telupa blur skejap..hihi

    ReplyDelete
  8. knapa aku cari folder gnome-shell xjmpa?

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...