Tuesday, June 30, 2009

Mock-up GNOME 3.0 : Pendapat anda?


Via : http://www.stefanoforenza.com/

26 comments:

  1. akhirnya....zulmalc idup kembali~~

    ReplyDelete
  2. cantik jugak..
    boleh try inpress untuk Linux Varsiti akan datang..

    p/s: simple je posting ko zul..hak3

    ReplyDelete
  3. wowwwwwwwwwww... smart one.. tapi yang kotak2 bwah tu macam menganggu lak.. sebab dia bukan dekat atas atau bawah sekali.. tapi leh configure tu kan rasanya

    ReplyDelete
  4. ni mockup je...tp best jgk r...haha!! kalo laa betul gnome 3 cmni,bahagianya aku pkai ubuntu.........

    ReplyDelete
  5. waaaahhhh!!! abg zul dah idup balik!!!! wakaka..
    good luck!!!

    ReplyDelete
  6. en Zul! welcome back.

    mock-up gnome 3.0: smart n clean. mcm kde pun ade gak. takpelah. let the pro do their job.we noob just watch and see.

    ReplyDelete
  7. zulmalc kuat kerja sekarang sebab nak kawin kot..apa pun gnome 3 tu aku tertarik gak la..

    ReplyDelete
  8. nak kawin? hahaha!! awek bwh umor kot~~haha!!

    ReplyDelete
  9. huh? awek bawah umor? hahaha.. ko biar betul dean.. wakaka...

    ReplyDelete
  10. cam jejak kasih la pulak...
    hahahaha...

    ReplyDelete
  11. salam kepada otai2 linux...
    aku nak tanye ckit la....
    pasl yahoo msgger...
    aku dah try mcm2 care...tp still tak ley login...
    n aku try kt windows boley jer login cam biase....
    so..skunk aku nak tnya..ader tak widgt selain pidgin???
    softwr selain pidgin tuk login ym....
    ader tak????
    kalau ade ley ajar aku tak nnti???
    coz aku dah try google kt internt...
    banyk solution aku dpt...tp still takley nak instll softwre tu

    ReplyDelete
  12. @Ryuji SaTo

    http://gyachi.sourceforge.net/

    This Yahoo! client for Linux operating system supports almost all of the features you would expect to find on the official Windows Yahoo! client: Voice chat, webcams, faders, 'nicknames', audibles, avatars, display images, and more. Yet, it remains very light-weight and memory-friendly. GyachE Improved uses Gtk-2 for its user interfaces (Gtk-2 2.0.6 or better required).

    ReplyDelete
  13. @Ryuji SaTo: hahaha.. bro.. kau ni pelik betul la.. cuba ushar pidgin versi yang paling latest.. www.pidgin.im
    dalam pidgin yang latest ni, dah baiki masalah xleh login kat ym..

    ReplyDelete
  14. sato: apa kata kalau ko guna solution yang diberi dalam blog neh gak

    ReplyDelete
  15. salam kepada semua kawan
    saya baru je install ubuntu ni
    macam mana nak bagi full page bila bukak browser atau fail?
    tak bagi panel kat atas tu ada ,bila saya hide browser akan bukak separuh sebesar panel atas ni

    ReplyDelete
  16. @Anonymous: Saya tak faham dgn soalan anda...adakah anda mahukan satu skrin yang maximize?Kalo itu yang anda mahu, juz klik 2 kali pada toolbar, dan ia akan maximize.

    ReplyDelete
  17. dah maximum tapi sekadar sapai bar yang kat atas je

    ReplyDelete
  18. emm sekarang dah keluar backtrack 4...base on debian...cm ubuntu jgk..tp KDE

    ReplyDelete
  19. @Anonymous: Saya xpernah terdengar lagi pasal ni, dan saya rasa xboleh nk maximize keseluruhan satu-satu window, melainkan anda set pada toolbar atas AUTO HIDE. then boleh laa nk maximize keseluruhannya. Maafkan saya jika saya tersalah.

    ReplyDelete
  20. boleh bro...dulu aku penah jumpa tutor dia
    tapi skng aku dah lama tak guna ubuntu,try ar install semalam lupe pulak cara nak buat tu

    ReplyDelete
  21. SALAM,

    X LAMA LG UBUNTU VERSI 9.10 DGN CODENAME KARMIC KOALA AKAN RELEASE. SKRG MASIH D PERINGKAT ALPHA.

    BACA UCAPAN DARI BOS CANONICAL SENDIRI TTG KARMIC DI:

    https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-devel-announce/2009-February/000536.html

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...