Monday, July 26, 2010

Tempah Tshirt Ubuntu Round 2


Tshirt ini merupakan kesinambungan dari entry lepas (klik untuk rujuk) dan saya harap kali ini tidak ada lagi peminat yang ketinggalan. Bagi round ke 2 ini, saya menggunakan sistem tempahan yang agak berbeza dengan yang terdahulu selepas belajar dari beberapa kesilapan pengurusan secara manual yang memerlukan ketelitian yang lebih. Kali ini sistemnya agak mudah untuk diuruskan oleh saya dan saya harap kesilapan teknikal boleh dielakkan atau dikurangkan.

Untuk membuat tempahan tshirt untuk round ke 2 ini sila ke URL berikut:


Untuk membuat tempahan, anda perlu mengikuti flow berikut;


Harga bagi satu tshirt TIDAK termasuk kos penghantaran = RM25
Beli 5 helai ke atas anda akan menikmati kos penghantaran PERCUMA.
Tshirt belum dicetak. Pre Order ini adalah untuk mengumpul saiz dan bilangan sahaja. Selepas membuat tempahan anda boleh memilih untuk terus membayar (dan tempahan anda disahkan) atau memilih untuk membayar apabila anda diarahkan berbuat demikian iaitu ketika tshirt mula untuk dicetak. Untuk kes tidak membayar selepas membuat tempahan, tempahan anda adalah berstatus pending.

Saya target tshirt akan sampai kepada pembeli selewat-lewatnya sebelum hari raya Aidilfitri. Sila sebarkan kepada rakan-rakan anda juga supaya mereka tidak terlepas peluang ini. Terima kasih.


28 comments:

  1. Wow.. smart. Tp nk tanye sikit, apa beza billing adress ngan shipping adress..

    ReplyDelete
  2. bro....

    mau tanya...XXXXXL bleh order kaa??sebab ader geng badan besar...

    ReplyDelete
  3. billing address adalah alamat orang yg bayar..
    shipping address adalah alamat org yang nak terima barang..
    biasanya sama je alamat ni kecuali kalau kita belikan utk org lain..ok?

    ReplyDelete
  4. yg 1 round aku ada buat..tp kali ni xde la bro...ape2 pun akan aku pkkan..tp takut bilangan yg nak saiz 2 xramai so rumit sket..huhu

    ReplyDelete
  5. daku ni besar, gemok dan tinggi ( 6kaki 2 inci) so agak2.. nak tanyer size baju ini US standard ker atau Malaysia standard.. kalu beli 2XL tu tidak muat boleh dipulangkan kembali kah? :D

    ReplyDelete
  6. zul, nak komen sikit part belakang t-shirt tu.

    Ayat yang sebetulnya: "real men don't use antivirus"

    Kalau guna "man" kena tulis: "real man doesn't use antivirus"

    I prefer the first one. Boleh guna untuk semua orang. Silap sikit je. Tukarkan "man" kepada "men"

    ReplyDelete
  7. Asia standard bro..rujuk size chart..huhu

    ReplyDelete
  8. Bro, bukan silap..
    Memang "man"..
    aku xguna "men" tapi "man" ada sebab dia..
    ala-ala agenda tersembunyi..

    ReplyDelete
  9. oo yer ke? apa mende nyer? tak nak citer kat sini ke? nak tau gak apa agenda tersembunyi tu. Bukan apa, yg request ubah ni...cikgu english. Dia nak order, tapi dia kata salah ejaan tu. Saya just sampaikan aje lah.

    ReplyDelete
  10. buka terminal dan taip "man antivirus" dia akan kuar "No manual entry for antivirus"
    bukti kenapa "men" tertentu (dibaca : yang guna linux) tidak guna antivirus..
    ni salah satu sebab mengapa "man" dan bukan "men"..btw, mmg dr segi grammar ianya mesti "men" tapi creativity is all about how many rules you can forget about..mgkin ada yg bleh stuju mgkin ada yg xstuju..hehe

    ReplyDelete
  11. terbaik lah bro..
    aku pun tak perasan sebelum ni.
    tapi kan urm pasni buat yg baju berkolar pulak eh...hehe

    ReplyDelete
  12. ok thanks zul. for me - it shows the value of ubuntu itself - something unusual, but meaningful. Keep up your good works in convincing people to participate in the open source world.

    Perbanyakkan lagi design t-shirt or apa saja barangan yang boleh dibeli oleh ubunturian

    ReplyDelete
  13. Owh, thanks bro.. confirm beli. hehe..

    ReplyDelete
  14. MohdnoorazlanabdullahJuly 27, 2010 at 1:32 AM

    oh.........tak dpt speed up lagi ke penghantaran tu ke?coz aku dah tukar win7 aku ke ubuntu 10.04.......so kenalah proses penghantran baju tu sama laju ngan speed ubuntu OS.....heheheee

    ReplyDelete
  15. Tak terpikir aku part ni. Senang nak explain kat org nanti. hehehe.

    ReplyDelete
  16. klu dh siap print dah xde hal bro..ni xsiap dan xde maklumat dah print brape saiz brape..huhu

    ReplyDelete
  17. bukak la booth kat pc fair klcc nanti.. boleh beli kat sana

    ReplyDelete
  18. nak bukak booth pun dah 2-3k..kat kl aku xpasti brape..hahaha

    ReplyDelete
  19. mintak je kat Mark Shuttleworth.. cakap nak gegar klcc dgn ubuntu ..hehe

    ReplyDelete
  20. aku nak bank in kat akaun mn ni? x phm lak aku...

    ReplyDelete
  21. aku dah checkout nak bt banking bank islam tp aku lupa id n pass online banking islam aku,jd dah reset dah td,nak reg jaoh lak tempatnya bank islam tu..aku nak bank in ikut bank len leh x?

    ReplyDelete
  22. bro boleh bagi fon number x?? sent ke farrell@comfreaksolution.com nk tanya pasal baju ni

    ReplyDelete
  23. bro...tumpang tny..ade lg x?ko tlg reply..confirm aku sebat...

    ReplyDelete
  24. aku nak beli blh post kat sarawak?

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...