Tuesday, January 13, 2009

Kontroversi v3.0 : Microsoft adalah syarikat tajaan yahudi?

NOTE : Saya harap berita ini tidak benar. Tulisan ini tidak bermaksud menghasut, menuduh, memburukkan dan sebagainya. Dalam perjalanan mencari kebenaran disebalik kesamaran.

Bro syah menegur saya di YM dan memberikan saya link berikut;
http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=557249
http://www.jewishjournal.com/geekheeb/item/microsoft_funds_israeli_touch-screen_tech_20090112/

Soalan saya, adakah Microsoft produk yahudi a.k.a israel?

Jika ya = Tepuk dada tanya iman.
Jika tidak = Abaikan entri ini.

Gelanggang dibuka.

19 comments:

  1. panassssssss... gelanggang telah dibuka
    dibawa sama konfantasi yang ketiga

    ReplyDelete
  2. syarikat tajaan yahudi pun ramai sanggup byr ratus2 kat dia daripada yang belas2 ringgit punya...

    ReplyDelete
  3. Well Sergery Brin is a jew. (google Co-Founder)
    Zend Php Framework (opensource develop by israel)?
    Some good kernel hackers come from kingdom of heaven.

    So my point is?

    Geek stay out from that kind of mess .. it hinders development.

    ReplyDelete
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Stallman. He is jews too!dem!

    ReplyDelete
  5. Tak silap founder apple pun jews jugak. Nanti akan aku cari infonya

    ReplyDelete
  6. BONGKAR!! haha... bagus2...

    ReplyDelete
  7. lah... masih jadi issue lagi ke? dah sah2 bill gate tu yahudi yang dilaknati ALLAH .... time kempem memboikot product Israel, tak pernah aku tengok logo microsoft(tidak wajar di eja dengan m huruf besar).. padahal, dier ni lah penaung terbesar... mungkin sebab rakyat dunia terlupa akan bill gates kot...

    ReplyDelete
  8. ish3... aku dalam dilemma....

    ReplyDelete
  9. Baru je aku tengah test drive windows7 beta,macam kubuntu ,KDE

    ReplyDelete
  10. hmm...aku dgr cite intel pon ade connection dgn israel nih....nasib aku gune amd...heheh..

    ReplyDelete
  11. bro, kalau microsoft yahudi, boleh tuka ke linux.
    tapi intel? cuba check info pasal intel

    ReplyDelete
  12. askum dan selamat sejahtera,
    sorry aku tak mana lagi mana2 pautan pasal artikel di atas, just baca main tajuk je..

    pada aku sebenarnya nak mengelak 100% daripada influence yahudi /israel adalah hampir mustahil. puak laknat ni walaupun sikit tapi dah berakar umbi dalam masyarakat perdagangan dunia.

    kalu takat nak mengelak barang microsoft, macam mana lak dengan pengeluar lain? confirm ke tak pro yahudi?

    even kalo bole elak produk IT yahudi, mampu ke tak nak boikot makanan dan filem tajaan yahudi. yup, sukar tapi benar.. ramai yang benci yahudi masih suka tengok filem arah steven spielberg, emmerich clans dll.. mampu ke tengok filem arab atau filem melayu je..

    berbalik kepada persoalan pokok, iaitu microsoft. kita tengok je sapa founder dia.

    orang yahudi ni ada common name, nama yg berasaskan nama nabi (contoh, abraham, david, noah) atau nama malaikat (contoh, gabriel, micheal) nama permata (contoh, diamond, sapphire) nama ada hujungnya ..erg (mcm carlsberg, steven spielberg hehe) nama berasaskan logam (contoh, steele, ironside)

    selain itu ada jugak nama yg common utk yahudi.. agak2 actor shyla beuff (betul ke eja ni) tg berlakon kat transformers tu yahudi ke takk..

    jadi apa yg bole kita buat sekarang adalah kurangkan produk yg pro yahudi seboleh mungkin, sambil depan pc tu jangan makan mac d atau kfc, sambil minum pepsi dan isap rokok dunhill, hehehe yahudi belaka semua tu...

    ReplyDelete
  13. aku lagi suka hardyw3b punya kesimpulan.. xguna boikot kalau punca utama masalah kita xtau... punca utama ialah xbalik sepenuhnya kepada islam.. smayang subuh pun brape saff je kat masjid tiap2 ari? xyah sembang pasal hudud lah..terang2 org ckp xmau hudud belambak...xyah sembang bab boikot. sbb kebudayaan yahudi dari muzik, cara hidup dan cara bercakap mmg yahudi..aku teringat kat seorang wakil palestin yang datang ke malaysia dia ckp, sblm smbang pasal nak lawan yahudi kat palestin, lawan dahulu yahudi kat tanah air... sama2 renungkan.

    ReplyDelete
  14. sudah tiba masanya kita menjadi bangsa pencipta..
    dan bukannya pengguna semata-mata..

    x salah kita gunakan perkara2 ini untuk belajar dan satu hari nanti kita akan gunakan ilmu ni untuk kemajuan Islam..

    mungkin bukan sebab kita bukanlah belajar secara khusus dalam bidang ni dan hanya sebagai end user sahaja, kalau belajar pun mungkin hanya untuk install, sudo make, sudo apt-get dan sbgainya.

    kalau nak bangunkan satu lagi distro, kita perlukan satu team yang btul2 pakar dalam Linux.

    Org Islam pun dahulu belajar tentang falsafah daripada falsafah Greek. Mereka (baca : Imam Al-Ghazali, Ibn Taimiyah) telah saring (baca: Mengislamisasikan) ilmu2 falsafah (baca: Socrates, Plato) ini supaya ilmu ini dapat digunakan oleh umat Islam sehingga ke hari ini.

    Jadi, apa peranan kita? Pikir-pikirkan..kita perlu membudayakan melayu dengan ilmu dengan lebih giat sekarang.

    Linux Utk Semua

    ReplyDelete
  15. yep!
    satu lagi reason untuk bertukar ke linux dan membeli windows pirated..

    ReplyDelete
  16. Why you are really sensitive about the Jewish thing? Microsoft is not funding the touch screen program for Israeli, but Israel is the one who bought the program and technology...

    ReplyDelete
  17. why? simply because we are muslims..and we concern bout our brothers n sisters out there in palestine..dont u care? unless u r not a muslim, or pro -israeli Jewish, dats make sense..

    ReplyDelete
  18. haa... mari boikot Micro$oft.. kepada anti AS dan Israel..
    peluang utk berubah kepada Ubuntu..

    ReplyDelete
  19. slm smua. ilmu is universal. open source is for all. if richard stallman is a jew, what's wrong with him. he's a nobble man for founding open source and everything from gnu to linux to bsd.

    if we're really a muslim, contribute to the community. its not enough for juz claim jews are damn. we should improve ourselves and our ummah. jews are dominant bcoz we are not good enough.full stop!

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...