Friday, January 16, 2009

Rekod video desktop anda dengan ScreenToaster

12 Jam yang lalu saya ada menerima email pemberitahuan tentang pembukaan kepada umum website ScreenToaster ― menawarkan fungsi membuat screencasting pada desktop anda. Apa yang hebat berkenaan website ini dan fungsi yang ditawarkan ialah, anda boleh rekod video desktop anda tanpa perlu memasang apa-apa perisian dan ianya menyokong sistem operasi windows, mac osx dan linux.

Anda mungkin terkejut tetapi ianya satu kebenaran.
Screencasts and videos online


Anda boleh register akaun anda secara percuma dan mula merekod dan berkongsi video desktop anda hari ini. Ini mungkin sangat-sangat membantu bloggers yang ingin membuat tutorial tertentu atau ingin berkongsi paparan video desktop anda dengan rakan-rakan.

Enjoy!

6 comments:

  1. Saya ade beberapa masalah ketika nak update ke ubuntu 8.10
    1) "Third party sources disabled"
    Some third party entries in your sources.list were disabled. You can re-enable them after the upgrade with the 'software-properties' tool or your package manager.

    2)Not enough free disk space

    The upgrade aborts now. The upgrade needs a total of 788M free space on disk '/'. Please free at least an additional 51.5M of disk space on '/'. Empty your trash and remove temporary packages of former installations using 'sudo apt-get clean'.

    Kesudahannya,saya tak dapat update ke ubuntu..harap saudara dapat membantu

    ReplyDelete
  2. @mohdsazni : xcukup space tu bro...kne delete fail dlm ubuntu 2 utk upgrade... make sure masa nak install ubuntu 2 taruk byk sket space...hehe

    ReplyDelete
  3. Jadi apa cadangan saudara??saya tak tau nak delete file mane satu..ataupun saya install aja yang baru..tp sy buat dual boot,so krg pasti cmne nk delete ubuntu lme dan install yang baru..
    tq=)

    ReplyDelete
  4. @mohd sazni : cadangan...delete partition ubuntu yg lama guna gparted dalam live cd. bina unallocated space...pastu resize partition windows guna gparted jgk...nnti unallocated space tu akan bercantum..format kepada ext3 pastu install ubuntu dalam 2... lg snang klu guna ubuntu 8.10 trus..xyah upgrade dah pasni..

    ReplyDelete
  5. hmm. dah try dah system ni. menarik dah mantap. almost xde lag. suke2 :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...