Tuesday, February 03, 2009

Dokumentari Mini - Ubuntu Di Parlimen Ampang

Ah'ha...semalam sy mendapat idea untuk membuat satu 'Dokumentari Mini' di mana membuat sedikit lawatan ke Parlimen Ampang dan sesi temu ramah. Agak lucu juga melihat rakaman telatah sendiri. Tapi saya buatkan jugak dan saya letakkan videonya di bawah. Untuk maklumat sume orang, kami bukanlah professional. Jadi, faham-faham jelah jenis editing yang kita orang buat...hahhahaa..Layan...

Bahagian kedua sila klik kat sini.


=========
Kemaskini
=========

Ni dia gmbr yg sy lekat kat pintu.

26 comments:

  1. bagus2.. dokumentari yang menarik..
    linux sudah bersedia tetapi dinafikan oleh monopoli microsoft

    ReplyDelete
  2. wah!!! hensemnyer abg fahmi.. pis time den tgk.. huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Euwwwww..... Kawan saya enterprem... Uhuhuhu

    ReplyDelete
  4. @bro Fahmi : cuba kongsi mcm mana boley masuk smpi ke dlm pejabat tu ? kena buat surat rasmi ke ape ke?

    walaubagaimanapun, ia adalah sesuatu yg menarik utk sebuah klip dokumentari-pendek, dan sy berharap akan ada lagi siri ini di masa akan datang,

    ReplyDelete
  5. @syah :haha ye ke? xdelah..besa2 je.
    @armenia : saya keje di Parlimen Ampang. Jadi x perlu surat..haha..keje sbg S.U Parlimen Ampang.. :D

    ReplyDelete
  6. bahagian dua ada kat link yg aku letak kat bwh video tu ek...ada org tny lak.

    ReplyDelete
  7. woahh..org PR ni...lg 2 kali ganda aku sokong..hehe

    ReplyDelete
  8. @sunagakure : haha...buat dokumentari tu x de niat nak tunjuk PR atau tak...hny nak tunjukkan mcmana Ubuntu dipakai kat pej.

    ReplyDelete
  9. movie not loaded...damm tul broadband...hahahha

    ReplyDelete
  10. dah dapat tgk...hahhaha...menarik2..
    5 stars utk video nihh..(aku pun xle buat nih)
    ekekeke..

    ReplyDelete
  11. bes la kertas yg ditampal kt pintu 2..
    nk mintak izin,nak buat n tampal gak kt pintu opis

    ReplyDelete
  12. @ansari : boleh2..tp fail ayat tu ade kat pej. esok aku upload kat web nih..

    ReplyDelete
  13. WOW.... ( pinjam motto windows vista )

    body mass index kita sama la

    ReplyDelete
  14. @ mohdsejuk : bmi sama ek..huhu..aku skrg tgh nak turunkan BMI ni. :D

    ReplyDelete
  15. hebat la.. tahniah 1 opis pakai ubuntu, tapi hina sgt la klu orang dari 'tingkap, masuk..

    ReplyDelete
  16. @ wadai : haha...ye ke? xdelah. saja2 buh tu...kira cam tuk guro2 smbil provok...hehe

    ReplyDelete
  17. best jugok provok cenggitu...

    ReplyDelete
  18. hehe..provok ada le perkara biasa.

    ReplyDelete
  19. hebat, cuma next tyme gune silencer kat mikrofon..try pkai external mic. so bunyi audio clean sket ;D pepepun ni dah hebat, terbaek ni...cayalah bro...

    ReplyDelete
  20. yg video siri ke-2 mmg pakai mic luar..vid pertama tu pakai kamera wat psl video cam ada problem bateri sikit...

    ReplyDelete
  21. kecoh la lu bro..pakai BSD la baru mencabar..padia ubuntu..haizz

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...