Tuesday, February 17, 2009

Manual Ubuntu : Didownload lebih dari 900 pembaca kurang dari 24 jam


Kurang dari 24 jam Manual Ubuntu versi resolusi rendah diterbitkan kepada umum, ianya telahpun dimuat turun sebanyak lebih dari 900 kali. Ketika saya menulis entry ini, Box.net iaitu mirror percuma yang saya gunakan sudah kehabisan bandwidth.

Kepada sesiapa yang sempat memuat turun Manual Ubuntu, saya harap anda boleh upload ke mirror yang lain dan berkongsikan urlnya dalam ruangan komen.

Saya masih lagi memikirkan cara bagaimana dan dimana untuk upload versi resolusi tinggi yang bersaiz 28MB. Kepantasan berukband yang saya gunakan agak terhad buat ketika ini dan menyebabkan saya gagal untuk upload versi resolusi tinggi semalam. Insyaallah jika anda kesempatan, saya akan uploadkan versi resolusi tinggi dalam masa terdekat.

8 comments:

  1. salam abg zul..
    abg boleh gunakan server syah..
    upload pakai ftp la..

    p/s: kebiasaannyer jomlinux yang paling awal letak mirror dari jomlinux.com.. huhuhu.. kemana abg fahmi menghilang?

    ReplyDelete
  2. "berukband" . . .

    nais . . .

    lenkali aku nak pakai gak ar istilah nih . . .

    ReplyDelete
  3. yes... "berukband"... best juga vocab ni...

    900 donlot kurang dari 24 jam...
    memang ramai ubunturian kat luar tu...

    ReplyDelete
  4. tahniah....ramai yang sudi sponser server tuk tampung manual ubuntu ini...

    pst : mungkin selepas ini, manual ubuntu manual ini ditaja oleh mymac4all. :D

    ReplyDelete
  5. Askum...sy ni pengguna bru ubuntu. So, manual ni sgt2 berguna utk user baru cam sy. Thank kat bro zul sbb wat manual ni. Design lawa n senang utk paham.

    ReplyDelete
  6. salam zul...

    saya boleh bagi ruang server rapidshare saya untuk upload manual ubuntu versi resolusi tinggi tuh. dan sy sedia share traffic untuk manual tersebut.

    ym saya : mude_nasarudenu

    ReplyDelete
  7. demo pakai wimax la .kawe pakai wimax dalam ubuntu..speed sgt laju..updates jap jerr...windows dah tak pakai....

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...