Friday, November 28, 2008

Tukarkan tema ubuntu menjadi Windows XP?

Pertamanya saya rasakan ia tidak perlu dijadikan entry pun. Meskipun saya akui yang saya "rindu" dengan tema lunar (betul ke?) windows xp yang sekian lama tidak ditatap tersebut. Apabila saya fikir dalam-dalam (dan masak-masak), entry ini sebenarnya berguna untuk pengusaha cyber cafe yang ingin menggunakan ubuntu. Betulkan?

Ok jika anda ingin jadikan ubuntu anda kelihatan seperti windows XP, sila rujuk : http://ubuntu.online02.com/node/14.

Amacam? saya harap ianya berguna kepada sesetengah dari kita.

5 comments:

  1. salam..btul ckp sdr zul..kalau ikutkan hati x perlu pun..
    tapi mungkin untuk pengusaha CC, atau pun mane2 pejabat kerajaan (akan dtg kot), ia memudahkan sket penggunaannya bagi newbie dalam sistem operasi linux.

    so lama kelamaan, boleh lah berubah beransur-ansur sepenuhnya kepada "rupa" linux yg sebenar ;D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. mungkin kalau hati dah terpaut kat windows xp..
    boleh jgk le kalo nak tukar pon
    tapi kan lagi best kalo ikut je linux environment keseluruhannya..
    just my 2 yen =]

    ReplyDelete
  4. jipang_menjerit@UbuntuSeekersNovember 30, 2008 at 2:46 AM

    bagus buat kat pc mak aku nie..

    ReplyDelete
  5. dulu masa zaman aku penagih xp tegar, aku tuka interface macam vista, or mac, or custom made yang lawa. hack uxtheme apebagai semua. Sekarang taste orang dah downgrade ke xp pulok?

    tapi bagus jugak theme xp nih, boleh convert orang ke linux senyap2. aku pernah baca artikel mana dia tuka interface ubuntu jadik macam vista untuk ayah dia bila ayah dia suruh dia upgrade dari xp ke vista. terus ayah dia guna ubuntu sampai sekarang.

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...