Monday, November 24, 2008

Hadiah dari Shipit

Ingatkan anda tentang entri preorder CD Ubuntu yang saya tulis pada 24 Oktober yang lalu? Hari ini saya menerima satu bungkusan yang cukup saya kenali dan kandungannya pun saya dah tahu menerusi ketajaman firasat ku ini.


ini rupa bungkusannya

Genap sebulan selepas saya memesan menerusi shipit - hari ini, 5 keping CD Ubuntu 8.10 selamat tiba ke pangkuan saya dengan selamat. 5 keping? Sebenarnya saya membuat pesanan dengan beralaskan alasan seorang blogger ubuntu yang aktif di Malaysia. Sebelum ini saya meminta sehingga 13 keping dan permohonan saya diluluskan tanpa syarat. Ahaks.


5 keping cd ubuntu yang dimaksudkan

CD Ubuntu anda bila lagi nak sampai? Kalau nak jugak sila-sila la order. Free jer..

23 comments:

  1. salam bro Zul,

    aku punya order pun dah sampai ...aku order 20 keping dengan harapan member2 aku nk gunakan Ubuntu ni ...
    So skrg ni tgh distribute kat diorg ...

    ReplyDelete
  2. yerp... yang syah pun sampai ari ni gaks (sebab sama negori ka?)... tapi 3 keping jer... hahhaa.. papehal, syah sedikit terkejut ngan cover design die... hahahaa...

    ReplyDelete
  3. sy suke cover hardy.. simple..apepun cd slmt sampai..dan dah install kat laptop sy

    ReplyDelete
  4. cd yg sy request pn dh smpi gak,10 keping..mmg nk edar kt member sy agr drg akn guna ubuntu dgn moto.."buang window,pilih ubuntu linux"...

    ReplyDelete
  5. alamak..guer py xdpt lg r brader..
    bile nk dpt nih..order pn 1+1+1 jer.

    3 CDs requested on 2008-10-24. 3 CDs were approved and sent to the shipping company on 2008-11-03

    ReplyDelete
  6. esok ader kot..ha3
    sabar..sabar..sabar..

    ReplyDelete
  7. aku nyer esok la ni sampai..huhu~

    ReplyDelete
  8. aku pon dh dpt aku punya..lambat sampai pasal salah alamat..sengal btol !

    ReplyDelete
  9. hmm.. tu la.. dah order dah.. nak kene check dah smpi ke belum. huhuhu.

    ReplyDelete
  10. 8.10 intrepid ibex kan. hm....lum sampai lg. br 2mgu kot oder. hehehe.

    ReplyDelete
  11. kengkawan..
    content dalam CD tu sama spt download version nye ke? tapi cambest je kalo siap delivery depan umah. memang hargai sangat =)

    ReplyDelete
  12. haha...rmai jgk yg order...ahaks..bagus2..sebarkan cd tersebut!!

    ReplyDelete
  13. yang aku order pun lum sampai lg huuu... xpe2 harap sampai la nant heeee...

    ReplyDelete
  14. Assamualaikum dan salam sejastera

    Aku punya pun dah sampai. Tak tahu bila sampai, tengok2 dah ada kat bakul surat di pejabat. Ok, sesiapa yang tinggal kat kuala berang atau hulu terengganu dan berminat nak try ubuntu ibex atau kubuntu ibex boleh hubungi aku. Sebab ada 14 keping lagi(aku order 20keping, 4 dah kasi sama kawan aku, dua aku simpan untuk koleksi dan yang lebih aku cadang nak beri kat member2). Sapa cepat dia dapat kerana ianya akan diberi percuma.

    ReplyDelete
  15. Aku oder 1 keping jer.....jumaat lepas sampai...mmber 1 opis tanye tanye...uih...dr belanda...bende ape ni?baper ko kene cas?....aku jawab free...pastu aku pun cite serba sikit(yg aku tau) pasal ubuntu gan linux ni secara amnye....dan hasilnye dia dah ade dual boot kat laptop dia...heheh...

    ReplyDelete
  16. hasrul,tahniah krn telah berjaya pujuk kwn anda utk gune ubuntu.mkin 1 hr nti,die akn remove window dr laptopnya.

    setiap org bjya menarik org gune ubuntu perlu dihargai krn bkn sng utk yakinkn ssrg i2


    setinggi tahniah kpd saudara zul(sy kai ubuntu bl bc blog saudara)..

    ReplyDelete
  17. @nokiadaun : trima kasih...hehe.. sama2 la sebarkan ubuntu ni kt mmber2 dan org lain jgk..

    ReplyDelete
  18. jipang_menjerit@UbuntuSeekersNovember 26, 2008 at 2:23 AM

    tak smapi2 lagi nie..

    ReplyDelete
  19. Ada sesiapa yg main CnC Tiberium War dari Ubuntu guna windows emulator? Apa dia punya performance?

    ReplyDelete
  20. nak tanya dia nyer kos penghantaran pos malaysia kita kena charge tak?tax kena tak?

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...