Sunday, July 13, 2008

Ubuntu-My Meetup 13 Julai 08

Salam dari surau stesen bas putra. hehe..

Pada hari ini , 13 Julai 08, team ubuntu malaysia telah mengadakan satu perjumpaan membincangkan hala tuju dan agenda bersama komuniti ubuntu malaysia. Saya dimaklumkan mengenai program ini disaat-saat akhir kemudian bergegas mendapatkan tiket bas untuk ke kuala lumpur pada malam sabtu 12/07/08. Perjumpaan yang diadakan di Restoran Pelita (sebelah KLCC) ini dihadiri oleh 20 orang (lebih kurang) yang terdiri daripada otai-otai ubuntu malaysia.



Antara yang dibincangkan ialah berkenaan pendededahan ubuntu kepada khalayak terutamanya kepada pelajar di IPTA/S, dan target untuk dicapai oleh komuniti ubuntu malaysia sehingga akhir tahun ini. Saya sempat menyelitkan projek buku praktikal ubuntu yang sedang saya usahakan kedalam agenda perbincangan dan diterima sebagai secondary target untuk dicapai selewat-lewatnya akhir tahun ini.

14 comments:

  1. wahhh..hidup ubuntu....klu perlukan pertolongan pm ler i k

    ReplyDelete
  2. jipang_menjerit@UbuntuSeekersJuly 13, 2008 at 11:14 PM

    adehh..hari nie ke??
    baru je semak email nie..
    keciwenye dihati tak dapat meraikan bersama..
    huk3..

    ReplyDelete
  3. saya tak dapat nak pergi sebab kerja.Memang teringin nak kenal otai-otai ubuntu ni.

    ReplyDelete
  4. @piju : ahaha...tu maknanya aku letih... pe2 hal thanks byk2 bro...ahaks..

    @kita : thanks bro...huk3

    @jipang : hmmm...2lah..aku tahu pun disaat2 akhir...rush jgk lah..haha

    @pcformula : ic..ahad pun keje? keje pe tu ek? hehe..

    ReplyDelete
  5. Ahuh aduh aduh, sesal amat beb, macam mana aku boleh tak update, nihhh. Zul apa2pun thank sebab umumkan kat sini walaupun aku agak terlewat menerima informasi nih.

    ReplyDelete
  6. wei siam! vaio ko dah bagi kat kohai...kite org x reti MEMBUNTU!! ape mcm mau buat..dah TERBUNTU nih!

    ReplyDelete
  7. jipang_menjerit@UbuntuSeekersJuly 14, 2008 at 4:07 PM

    @melayubuntu : dh ade ke AJK Ubuntu setiap negeri? mcm mne respon ttg buku praktikal Ubuntu tu? diterima atau tidak?

    ReplyDelete
  8. "Antara yang dibincangkan ialah berkenaan pendededahan ubuntu kepada khalayak terutamanya kepada pelajar di IPTA/S"

    Saya akan jadi salah seorang daripada komuniti ini. Saya di UTM.

    ReplyDelete
  9. biasa la bro.keje shift ni mcm ni r.rasa rugi pulak x dapt g.:(

    ReplyDelete
  10. jipang_menjerit@UbuntuSeekersJuly 15, 2008 at 12:36 AM

    next UbuntuSeekers project :
    membina satu online radio untuk Kolej Shahputra kuantan menggunakan aplikasi open-source (khasnya Ubuntu)

    respon : PERFECT!!

    ulasan : satu langkah memperkenalkan Ubuntu dalam kampus IPTS

    ReplyDelete
  11. sib baik jauh. kalau tak pakcik pon ingat nak jumpe otai2 nie

    ReplyDelete
  12. adoi..apsal la ramai orang buat kat pelita KLCC? xpaham aku..haha !! xde destinasi lain ke ?

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...