Saturday, January 12, 2008

Ubuntuguide untuk dilawati

Photobucket

Ubuntuguide.org, sebuah website yang saya kira cukup lengkap sebagai rujukan asas untuk pengguna ubuntu yang masih baru dengan suasana ubuntu.Ia memuatkan tutorial asas untuk menginstall software, driver, dan seumpamanya.


Sila klik disini untuk melanggan artikel terbaik daripada melayubuntu terus ke mailbox anda!-Powered by FeedBurner

5 comments:

  1. tak silap saya, nama ubuntu tu tak boleh digunapakai kan?

    ReplyDelete
  2. Yups.. dah tengok.. memang lengkap n banyak panduan untuk pengguna ubuntu..

    ReplyDelete
  3. Azhar : Dengar katenye camtu la..tapi kalo dh dapat kebenaran canonical tu lain la..

    Aizat : haah..boleh rujuk sana untuk tutorial basic..

    ReplyDelete
  4. korang pasan ak, starter guide tu adalah malaysian. skang ni digunapakai oleh ramai ubuntu user satu dunia.

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...