Monday, January 28, 2008

Install Photoshop CS2 ke dalam Ubuntu


Jika pixel tidak mampu memuaskan hati pengguna ubuntu, kini kita boleh menginstall adobe photoshop cs2 ke dalam ubuntu dengan perantaraan wine tanpa memerlukan apa-apa skill hack.

Apa yang diperlukan hanyalah;
-wine
-cd adobe photoshop cs2(atau file installer .exe)

Jika anda ingin mencuba (dan saya telah mencuba dan telah berjaya), sila layari link berikut.

|Install Photoshop CS2 on Your Ubuntu PC|

Via Debian News




5 comments:

  1. Hummm ada yang kurang... Nak guna CS2 version mana, Windows atau Mac? Atau tak kisah version berapa jer kita sumbat ikut wine?

    ReplyDelete
  2. dah nama pun wine..
    mesti la windows punye..adehh..alahai..

    ReplyDelete
  3. aku tak sempat nak mencuba...aritu pc aku teruk..ilang sumer sekali...aduhai....seb baik os je...data aku simpan kat hdd lain..kalo tak,mampus...wei..ko kene tag...lame ko tak datang blog aku....

    ReplyDelete
  4. zul, aku try tp xjadi .. aku nye installer cs2 dlm hd.. dia tulis error .\Autoplay\main.ini .. pastu lpas tekan ok, ada main_file ape ntah, product_registry_parent la .. yg leh hanya crack dia je .. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...