Wednesday, January 16, 2008

There's something in the air : Macworld 2008 Keynote is Here

UPDATE

Macworld 2008 keynote adalah Event besar tahunan bagi syarikat Apple.Pada majlis besar seperti ini, CEO bagi Apple iaitu Steve Jobs akan menyampaikan ucapan berkaitan dengan percapaian syarikat Apple pada tahun lepas dan juga plan seterusnya pada tahun berikutnya.Dalam ucapan itu juga nanti, Steve Jobs bakal tampil dengan gaya presentation terbaik(saya rasa semua orang bersetuju dengan ayat ini) bagi seorang CEO akan mengumumkan produk-produk terbaru Apple yang bakal membuatkan peminat fanatik apple pecah kepala.

Antara khabar angin yang paling kuat bertiup ialah berkenaan dengan produk macbook nipis yang bakal keluar dan akan diberi nama Macbook Air atau yang berkaitan dengan "Air".

Ok, event ini dah hampir nak mula.Anda boleh ikuti secara live melalui website berikut
Rabu 1a.m Malaysia time...
UPDATE

Sebagaimana diduga, Apple telah melancarkan MacBook Air,Notebook paling nipis didunia!!

Sila ke apple.com untuk maklumat lanjut..


Sila klik disini untuk melanggan artikel terbaik daripada melayubuntu terus ke mailbox anda!-Powered by FeedBurner

10 comments:

  1. tumpang tanye,
    cmne na tukaQ splash screen? :)

    ReplyDelete
  2. splash screen bagi apa?
    ubuntu atau perisian tertentu??

    ReplyDelete
  3. Berapa harganya..Macam Lagi Mahal Daripada 24k

    ReplyDelete
  4. Banyak gilerrr benda baru sehhhh... tak sempat nak kejar....

    ReplyDelete
  5. mrozaidi : $1799 kalau xsilap..

    Azhar : tu pasal..bukan kaki yg xlarat kejar, tp poket yg xlarat..haha

    ReplyDelete
  6. elow..

    oh sayep maseh bru..bru jek terjmpe ubuntu..

    (maap bertanya)
    apekah ubuntu sbnarye..?

    ReplyDelete
  7. oleh kerana tuan blog bercuti bab sibuk ngundi, meh aku terangkan skit..:)

    Ubuntu merupakan salah satu sistem operasi yang beraskan GNU/Linux. Ianya percuma (tak macam Window$ tu), berasaskan distro Debian. open source, dan banyk kelebihan (Linux umumnya). yang paling penting sistem ni takde/sangat jarang terdapat virus cam sistem yg dinyatakan tadi. erm, sape nak tambah? Anyway selamat datang ke dunia Linux/Open Source... ;)

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...