Sunday, January 06, 2008

Melayubuntu tampil berbeza



Tahun baru, melayubuntu kini berwajah baru dengan beberapa perubahan drastik yang diusahakan supaya blog ini lebih mesra pembaca dan menarik tetapi masih mengekalkan kualiti untuk setiap artikel.Antara perubahan yang telah dibuat;
  • membuang perkhidmatan sistem komen intense debate dan menggunakan sistem asal yang disediakan oleh blogger.com
  • akibatnya, semua komen lama di dalam blog ini hilang dan saya sedang usahakan untuk import kesemua komen-komen tersebut ke dalam blog ini kembali
  • Ruang(width) telah saya sempitkan untuk memudahkan pembaca fokus kepada artikel
  • warna tema saya kira menepati tema ubuntu (tidak seperti sebelum ini)
  • disebelah kanan ini terdapat dua column recent comments dan recent articles yang memudahkan anda memeriksa artikel dan respon terkini
  • apabila anda klik pada comment, satu pop-up window akan keluar dan pastikan browser anda tidak block pop-up berkenaan.
Melayubuntu kini sedang dalam proses untuk memasuki Gear 2 dalam kematangannya.Insyaallah, saya akan tingkatkan kualiti artikel disini dari masa ke semasa dan sokongan dan respon dari pembaca yang budiman sekalian sangat-sangat dihargai!


Sila klik disini untuk melanggan artikel terbaik daripada melayubuntu terus ke mailbox anda!-Powered by FeedBurner

9 comments:

  1. aku bagi 4.5 bintang untuk blog ko. Aku da link blog ko dlam blog aku. cayalah...

    camna ko buat recent comment ngan recent articles tu? respek sama kamu

    ReplyDelete
  2. haha...aku xtau..aku just applykan theme ni jer..
    kalau nk tau ko follow link kt footer aku nih...

    ReplyDelete
  3. ha...ni baru nampak seakan2 ubuntu.he3.

    ReplyDelete
  4. yups...thanks bro..dh lama aku usha tema yg mcm ubuntu tapi xjmpe...ni br jumpe...walaupun nmpak mcm serabai sket tp kire ok la dr dlu...ekkeke

    ReplyDelete
  5. yang penting tema mus-T berperikemanusiaan ..
    yang letak script yg bebukan yg menyusahkan pengguna pc2 lame cm aku :)

    ReplyDelete
  6. budak blogger tu xpayah la listkan macam tu, 1 baris je macam blog aku. erm... recent reader tu lebarkan ckit, baru cun.

    komen je, jgn marah da la...

    ReplyDelete
  7. hehe..theme baru bro..lawo..anyway,selamat maju jaya..

    p/s:sorila dh lme xg blog bro..huhu..xble nk akses blogspot nyer blog..kne block kot..nie bkak kat cc jek..

    ReplyDelete
  8. >taiko
    = hehe..no hal bro...aku still xmempunyai kesempatan utk ubah beberapa bnda berkenaan tema blog ni...insyaallah akan diubah dari masa ke semasa... :)

    >awqi_zar
    = yups...theme baru..serabai sket..blogspot kne blog ek...ptt la lama xnmpak..hehe...no prob.proxy ada..hihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...