Friday, October 03, 2008

Intrepid Ibex 8.10 beta out!

Gnome 2.4, X.org 7.4, Linux Kernel 2.6.27, Network Manager 0.7 dan Samba 3.2 merupakan antara perkara baru yang dapat dilihat dalam keluaran beta bagi versi ubuntu seterusnya, Intrepid Ibex. Selepas versi beta, anda akan melihat satu lagi versi bakal keluar pada 23Okt ini yang dipanggil versi release candidate. Versi penuh pula akan menyusul pada 30 Okt ini.

Oleh kerana versi intrepid ibex ini menggunakan linux kernel 2.6.27 rc yang masih mempunyai masalah (rujuk sini), mencuba versi ini harus dilakukan dengan hati-hati.

Anda boleh download fail iso versi beta ini dengan merujuk dilaman ini.

Oh, ya. Versi beta ini diwar-warkan memperkenalkan tema baru bagi ubuntu. Ini merujuk kepada laman ini.

9 comments:

  1. go ubuntu go..jgn pndg blkg.
    ;D

    ReplyDelete
  2. bug tu xtau lagi la bila nak solved..susah gak ...melibatkan BIOS/NIC - nvram

    ReplyDelete
  3. jipang_menjerit@UbuntuSeekersOctober 3, 2008 at 4:16 PM

    lagi 27 hari..
    bisu lagi laa jwbnye laptop aku nie..
    huhu ;P

    besau gak mslah bug tu..tp harap tk beri effect kat AMD

    ReplyDelete
  4. effect kat intel chip jer....skrg Intel dah provided patch and ubuntu dah blacklist e1000e dah

    ReplyDelete
  5. huaa! cepat la release yg full! hehehe..

    p.s: i have my own domain, weee!

    ReplyDelete
  6. uish.. lambt lagi nak tgu release yg full version neh... cpt2.. aku da x sabr nak try yg full version neh.. wink..wink.. (",)

    ReplyDelete
  7. canonical dah disable driver untuk network chip tu, so tak payah risau kalau bug tu rosakkan hardware

    ReplyDelete
  8. huhuhu..problem solved with new kernel already...

    ReplyDelete
  9. haha..aku pun cepat2 tgkp ubuntu 8.10 beta ni bila kuar. aku dgr dia kuar lewat sehari?

    apapun aku ada letak screenshot ubuntu 8.10 beta ni kat web aku...wuhaha...http://www.jomlinux.com

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...