Friday, March 20, 2009

Segala yang baru untuk Jaunty Jackalope

1.Skrin log masuk yang baru.


2.Splash screen yang baru.


3.Wallpaper (harap-harap bukan default) yang baru)



4.Tema (bukan default) yang baru. - Dust , New Wave, dan Dust Sand.

16 comments:

  1. wah.. cun gler ngn ubuntu version baru!! best! tak sabar nk kenalkan kt membe ipt! bro zul, ape cter linux varsiti? blh dtg kt tempat saya x?

    ReplyDelete
  2. K tengah guna dust :D

    kalau nak ambik ada dalam synaptic theme tu

    yang pasal wallpaper.. tak lawa la.. so maleh la guna..

    ReplyDelete
  3. huhu. masalah icon yang besar tu, dah bleh aleh2kan ke? hehe. dah lama x masuk ubuntu.

    ReplyDelete
  4. perghhh cantik...teruja tol gua...minat tol gua ngn kaler ala ala koko ni...hehee

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...nk tyn,saya pakai grafik kad ATI x1950pro ,so mne saya nak cari driver nya,sbb saya pakai driver x1900 je...bila saya main game...grafik dia terkelip kelip lah...ada sape leh tulun..

    ReplyDelete
  6. @Anonymous

    download kat ATi website pastu install. pastu make sure dalam xorg.conf tu pakai driver "fglrx". yg open source punya tu "radeonhd"

    ReplyDelete
  7. nak tanya sikit ...... saya terlupa password dan tak boleh masuk dalam ubuntu saya .....

    ada tak cara nak removed password tu .... macam dalam windows

    ReplyDelete
  8. http://www.psychocats.net/ubuntu/resetpassword

    tgk situ.. senang je nak tukar..

    ReplyDelete
  9. @Anonymous: kedip2 tu sebab conflic dengan compiz.. turn offkan dulu compiz tu baru main games.. :D

    ReplyDelete
  10. off topic
    cadangan saya.
    bro zul,rekalah satu flyer ubuntu.Boleh pelawat kat sini download dan print.Boleh tampal untuk promosi kat mana-mana saje,rumah sewa,tiang elektrik.pondok telefon.Kalau boleh cantik-cantik.
    syaa kurang berbakat buat graphic ni :)

    ReplyDelete
  11. @kaizer : Yang pamplet masa kat Shahputra ari 2 xleh pakai ke? hehe...tgk la camna nnti..huhu

    ReplyDelete
  12. cun jgak la ubuntu 9.04 ni...tp problem2 dlm versi yg sblom ni dah solve ker?cntohnyer mcm printing,plugin untuk media player( x yah update),wallpaper slalu kne set smula kalu gambar tu dlm partion lain,software compatibility,AWN x brape nk stabil.....

    ReplyDelete
  13. ha'ah..wat banner ke flyer ke.br gempaks sikit.leh buh iklan linux varsiti skali.goodz!!!

    ReplyDelete
  14. tq bro shah...alhamdulilah,dah boleh...kene tukar ke metacity...trus ok..

    ReplyDelete
  15. Jaunty Jackalope dah kluar ke?? mane nk download nih?? mcm menarik je....

    haha!!!

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...