Friday, March 27, 2009

Jaunty Jackalope Beta dilepaskan

Setelah 6 kali memakai status alpha, kini untuk kali pertama Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta muncul untuk dicuba sebagai antara langkah terakhir sebelum pembangunnya menerbitkan versi stabil pada April ini. Ubuntu Jaunty Jackalope versi beta menampilkan beberapa perubahan terutamanya menggunakan GNOME versi 2.26 dan kepantasan untuk boot.

Saya ada membaca beberapa review tentang kepantasan boot yang dialami oleh pencuba jaunty jackalope di planet ubuntu. Kebanyakkan mereka yang mencuba melaporkan bahawa jaunty jackalope hanya mengambil masa kurang dari 20 saat untuk boot.
http://profarius.com/content/jaunty-boots-fast-15sec
http://en.andregondim.eti.br/?p=106

Dengan terbitnya versi alpha, kini pembangun ubuntu menerbitkan countdown banner untuk dipamerkan dilaman blog atau website peminat ubuntu diseluruh dunia.

12 comments:

  1. wowowow....kena request cd ni.

    nth kenapa wubi 8.10 aku kaput. xleh guna dh ubuntu. (sia2 aku update mcm2)

    fresh install jaunty la nnt.

    ReplyDelete
  2. Dengan terbitnya versi alpha, kini pembangun ubuntu menerbitkan countdown banner untuk dipamerkan dilaman blog atau website peminat ubuntu diseluruh dunia.

    alpha ke beta?

    ReplyDelete
  3. Bro,
    Dapat emel aku pasal perisian userful?

    ReplyDelete
  4. hai tuan rumah yang kiut-miut,ape khabar?hrp shat,ade mase jenguk ler blog sye ni (http://blufairyklasick.blogspot.com)

    ReplyDelete
  5. bro jipang...amende tuh...upgread ke jaunty jackalope ker

    ReplyDelete
  6. @Anonymous : update dari 8.10 ke 9.04B (upgrade distribution)

    ReplyDelete
  7. Zul, JJ kat Macbook 3.1 macam mana? wifi ada problem?

    ReplyDelete
  8. wah~~~xsbr nye nk tgk~~

    ReplyDelete
  9. @bizkut-limau : xtry lg jaunty..tenet lmbab maa...hehe

    ReplyDelete
  10. tak bersedia untuk tukar ke JJ..

    ni pun dengan II tengah blur pasal my compiz yang bermaslah..

    lepas tukar ke metacity tak leh kembali ke cmpiz

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...