Saturday, March 28, 2009

Berikan 60 minit kepada "BUMI" : Melayubuntu setuju!


28 hb 3, 2009. 8.30mlm ~ 9.30mlm.
Earth Hour ialah satu acara antarabangsa yang dianjurkan oleh WWF pada hari sabtu terakhir bulan Mac setiap tahun yang meminta/merayu rumah atau pejabat untuk menutup lampu dan alatan elektrik lain dengan tujuan untuk meningkatkan kesedaran kearah menyelesaikan masalah perubahan iklim dunia.

Untuk tahun 2009, 82 buah negara dan lebih dari 2100 bandar telahpun menyatakan persetujuan untuk turut bersama-sama menyahut seruan Earth Hour dengan memadamkan lampu dan perkakasan elektrik.

Adakah anda juga setuju?

10 comments:

  1. karut lah beb...

    ReplyDelete
  2. alaa bro, sehari dlm setahun je kot....

    haha!!

    ReplyDelete
  3. bro....

    bila nak kuarkan emaj edisi 2 ni? Tak sabar nak tunggu.

    ReplyDelete
  4. 我的站點介紹:情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品情趣用品,
    情趣用品,
    情趣用品,
    情趣用品,
    情趣用品,
    情趣用品 來看看 賣克

    室內設計這是我找過最好的一家唷!

    室內設計這家很好!

    保健食品代工,素食膠囊,順傑

    你需要買雨傘,這裡有一把優良的雨傘讓你的,制服不會被淋濕唷!制服

    ReplyDelete
  5. aku tutup lampu jek, yang lain semua aku bukak, haha

    ReplyDelete
  6. haha~~~walau cmne pn tindakan anda, thnx sbb support earth hour...salah satu tujuan earth hour ni sbb bumi kite sedang mengalami pemanasan global....2 je...

    ReplyDelete
  7. Bro, bagi aku program nie hanya lah satu simbolik untuk kita menunujukkan kita menyokong kepada usaha2 untuk menyelamatkan bumi daripada bertambah teruk.

    aku tak tahu apa kesannya kepada bumi setelah ramai manusia menutup lampu selama sejam pada malam itu.

    Jika aku fikirkan balik, aku dah lama buat program macam nie. bukan sejam tapi purata 6 jam tiap2 malam! (12.00a.m - 6.00a.m)

    ReplyDelete
  8. Melalui apa yg aku baca kt earth hour pnye official website http://www.earthhour.org/about/ , diorang nk buat undian antara bumi dgn global warming, n diorang perlukan 1 billion vote untuk bumi. Undian dijalankan dengan cara tutup electrical appliances dlm 1 jam....

    @wahathir : wah, bagus r ko....aku time mlm laa jaga, sama cam burung hntu~~

    ReplyDelete
  9. 1 jam off lampu kurangkan penggunaan 550MW elektrik. Kalo 1 jam off rokok, boleh turun IPU kt Msia ni.

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...