Saturday, February 09, 2008

Santai : Email dari Indonesia

Hari ini saya menerima sepucuk email dari seorang pembaca melayubuntu yang berasal dari indonesia.Sepucuk email yang membuatkan saya termenung dan berfikir, "dimana silapnya"?
email-indonesia.png

Mungkinkah kempen melanggan melalui email didalam blog ini agak agresif menyebabkan ramai yang tertipu lalu memasukkan email mereka tanpa mengetahui apakah yang sedang diperbuat??

17 comments:

  1. ack.. hak3.
    maybe.. the url "melayubuntu" suggest something else?
    huhu... tak tahan tersengih saya baca entri ni.

    ReplyDelete
  2. p/s: masih ade ke yang gunakan emel kalau nak dapatkan sumber terkini? :)

    ReplyDelete
  3. hah...mungkin gaya penulisan ko ditakrifkan oleh bot2 di internet sebagai novel kot..hehehee

    ReplyDelete
  4. salam dari negeri seberang...wah senyuman juga hadir disini, salam saya dari Debian user from indonesian... :)

    ReplyDelete
  5. hehehe, misunderstanding, perhaps? :D lucu juga ni.. salam :)

    ReplyDelete
  6. #Khairul : hehe...aku pun xtahan gak bace mail tu...nak kene jadi penulis novel nih..ramai org minat..haha

    #Maklan : mmg la ada..pelik ke?tu trend terkini la beb..bkn trend lapuk..

    #Senyuman : haha..ntah la..ayat aku bunga2 kot..haha

    #Atoz : Salam dari malaysia...selamat dtg ke ubuntu for malaysia..slalu2 la datang ek :)

    #Ojat : yups...lucu2..hehe..camne leh misunderstood pun aku xtau..haha

    ReplyDelete
  7. Tak, dia tersubscribe kamu punya blog... Kan ada button subscribe bawah kotak komen?

    ReplyDelete
  8. aduh.. mintak novel. apekes mamat tu..mmg silap paham tu. sbb nama melayubuntu tu agak kompius.hehe. aku pon kompius

    ReplyDelete
  9. #azhar : ??ada ke button tu??hehe

    #phyzhoe : owh..melayubuntu buat ramai org buntu rupanya..hahaha

    ReplyDelete
  10. Hallo salam dari ubuntu-er Indonesia, Saya sering baca blog ini, dan banyak info baru yang saya dapat, Freedom For All..
    Thanks

    ReplyDelete
  11. #idrak3 : thanks sbb slalu datang sini..sebarkan blog ni kepada kawan2 juga yer...hehe

    ReplyDelete
  12. xkan kot...siap mintak novel lg...penat la aku nak karang...haha

    ReplyDelete
  13. Salam....

    bukan aku nak api2 hubungan 2 negara yang semakin meruncing (politik antara malaysia dan indonesia).

    untuk pengentahuian engkorang, sebelum aku jumpa blog mamat ni (melayubuntu), segala masalah dan hal berkenaan ubuntu atau xubuntu aku bergantung 100% bergantung ubuntu.id.com. sememangnya mereka agak terkejut perkembangan linux kat malaysia. begitu pesat sehingga terdapat segolongan masyarakat linux user di indonesia mula bimbang kerana mereka mengaggap bahawa rakyat malaysia telah menjadikan ubuntu indonesia tempat mecari ilmu linux dan kemudian memperkembangannya dan membandingkan ilmu linux ini seperti hal ambalat (kononya malaysia merampasnya dari indonesia), kes lagu rasa sayang dan sebagainya.

    so dalam kepala aku, engkau punya blog mungkin telah disobataj oleh manusia yang tidak bertanggungjawab. siapa dia....bangsa(t) manakah itu?

    ReplyDelete
  14. Salam...

    Maaf sebab lambat komen.

    Serasanya saudara indonesia itu menyangkakan bahawa blog ini adalah blog campuran. antara artikel komputer, sastera dll. jadi kenalah bagi dia faham blog ini adalah untuk memberi pengetahuan tentang open source.

    Bagi saya, tak ada bezanya Malaysia Indonesia. Maksud saya dari segi perpecahan komuniti ubuntu dua negara serumpun itu. kita asalnya sama sahaja. cuma penjajah yang memecahbelahkan kita hingga jadi berpuak-puak. sejarah tetap teguh katakan kita ini sebanga. cuma sekarang ini masing-masing dah mula lupa persamaan itu dan rasa selesa pula dengan perpecahan itu. masing-masing tertipu.

    Hai, mengharap sangat seluruh Nusantara dapat bersatu semula.Tapi mungkinkah akan tiba kembali masanya.

    harap saya tidak merapu disini. serius, yang atas itu semuanya datang dari dalam hati.

    ReplyDelete
  15. mungkin...... segala kemungkinan.

    (wei.. doakan kejayaan untuk aku untuk install xubuntu sebanyak 10 bijik kat lab sekolah aku ari ni...!)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum kami dari team E.lead menjemput anda untuk join dalam peniagaan produk amoorea ,sekarang sykt sedang membuke sykt di indon,brunei,jadi sebelum ianya dibuka ditempat anda saya jemput anda join dalam team e-lead supaya apabila resminya di tempat anda nama anda akan berada teratas…untuk join dan membuat tempahan anda boleh layari web saya di http://www.1855.myniaga.net

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...