Tuesday, June 22, 2010

Gagal login YM dalam Empathy

Selepas kemaskini aplikasi Empathy baru-baru ini, kelihatan muncul satu masalah iaitu pengguna gagal untuk login YM dalam empathy. Seperti yang dapat anda lihat dalam screenshot disebelah, tidak ada sebab spesifik yang menerangkan masalah ini.

Saya sedang mencari penyelesaian kepada masalah ini dan mungkin pihak ubuntu akan sekali lagi mengemaskini empathy untuk memperbaiki masalah ini. Bagi kipas susah mati YM, anda masih boleh menggunakan pidgin atau gyache untuk berchatting dengan rakan-rakan YM anda.

Sekiranya ada tahu penyeleasaian kepada masalah ini, sila nyatakan di bahagian komen dibawah. Terima kasih =)

20 comments:

  1. Cuba reinstall semula telepathy-haze.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. aku duk ingat, aku sorang je yang kene camni.. keh3..

    ReplyDelete
  3. http://osdir.com/ml/ubuntu-telepathy/2010-06/msg00291.html

    ReplyDelete
  4. bro, pidgin ko ok ke?aku nye pidgin ngan empathy dua2 crash kalo bkak YM..

    ReplyDelete
  5. omg..pidgin aku crash jgkk..gyachi je leh login ym..huhuhu

    ReplyDelete
  6. hehe..aku ingt aku sorg je yg kne..da bnyk kali kot aku remove pastu install blk pidgin..still got the same result..huhu..gyachi mmg bley..tp aku xbape suka GUI dye..serabut cket..heheh

    ReplyDelete
  7. huhu aku kena nk login FB je tak boleh..YM ok je...=)

    ReplyDelete
  8. pg td xleh login. pastu aku login yahoomail then logout. only then aku leh login ym dlm empathy.=)

    ReplyDelete
  9. owh igt kn sy sorg je ade prob nie....
    pidgin ngn empathy 22 xleh bkk ym

    ReplyDelete
  10. aku guna pidgin....pun tak boleh gak...empaty pun sama...uhuuhhuhu

    ReplyDelete
  11. same thing happen to me..what to do..but i think , i prefer to use pidgin rather than emphaty..

    ReplyDelete
  12. kt Windows pn YM sy jrg dpt login padahal elok je surfing internet..

    ReplyDelete
  13. kalo ko dh install pidgin, confirm die pnye lib file tu clash la.
    autoremove pidgin & empathy.
    install semula empathy, confirm ok.
    tak pun kalo ko ade subscribe telepathy pnye PPA, disablekan.
    aku pun kene gak haritu, tak boleh login fb chat.
    rupe2nye conflict dgn telepathy pnye lib.

    ReplyDelete
  14. takde jalan penyelesaiankah???

    ReplyDelete
  15. aku guna lucid 64bit, pidgin aku crash everytime nak connect ke ym and empathy takley connect. ada tak orang boleh connect?

    ReplyDelete
  16. saya boleh connect..

    ReplyDelete
  17. oh ok..
    nnti saya cuba update..

    ReplyDelete
  18. saya dah update td..
    tp masih boleh connect..
    hmm..
    masalah ni ada berkaitan dengan server yang digunaka kat dalam Empathy x ?
    server yang kat Empathy saya guna, servernya : scsa.msg.yahoo.com..

    ReplyDelete

Terima kasih atas respon..

Quartz OS: Material Design + Linux = Awesome

Konsep Material Design pertama kali diperkenalkan oleh Google untuk Android 5.0 Lollipop. Nampaknya, ada developer yang berminat untuk ...